מתכונים ואוכל
בואו להכין איתי ג׳חנון ביתי לשבת שלב אחרי שלב!
המתכון:
קילו קמח
6 כפות סוכר
שקית אבקת אפייה
כף מלח
2 כפות דבש
3-2.5 כוסות מים לפי כמה שהבצק צריך
הבצק לא צריך להיות דביק! לשים היטב את כל המצרכים לפחות עשר דקות, משמנים את הבצק ונותנים לו מנוחה שעה וחצי לפחות.
מחלקים לכדורים של 150 גרם ומניחים במגש עם כוס וחצי שמן דואגים שהבצק יהיה משומן מכל הכיוונים. מניחים שוב למנוחה רצוי מאוד לילה במקרר כך הבצק יהיה גמיש ואלסטי.
פותחים את כדורי הבצק ומותחים מכל הכיוונים עד שהבצק גדול מתוח ושקוף , לא נורא אם נקרע קצת! ומורחים במחמאה/נטורינה רכה מאוד (סה״כ חבילה וחצי).
מקפלים לחצי מצד ימין ואז לחצי מצד שמאל, שוב מורחים במחמאה. מגלגלים ומניחים בסיר ג׳חנון עם נייר אפייה. מעל שכבת גחנון אם עושים כמות אז שמים עוד נייר אפייה ועוד שכבת גחנונים. לבסוף נייר אפייה וסוגרים עם המכסה של הסיר.
שמים במקפיא את הסיר המוכן עם הגחנונים לפני שבת מניחים על הפלטה.
ויש לכם למחרת ג׳חנון מושלם! לא יכולה לצלם לכם את התוצאה כי זה בשבת, אבל סמכו עליי יוצא ג׳חנון נדיר.
אין מה להשוות לג׳חנון הקנוי והתעשייתי.
מרן הראשל"צ הרב יצחק יוסף נגד רבני הרדיו ותוכניות השו"ת: "איך אתה פוסק?"