מתכונים ואוכל
צלי עוף מתקתק עם פירות יבשים
חומרים:
6 כרעיים שלמות או מחולקות
6 בצלים חתוכים לרצועות
כוס פירות יבשים: שזיפים, משמשים, צימוקים או חמוציות
תבלינים: כפית כורכום, כפית מלח, כפית מרק עוף, חצי כפית פלפל שחור, 3 כפות סילאן, כפית קינמון
אופן ההכנה:
נטגן את הבצל להזהבה יפה נוסיף את התבלינים נטגן קלות, נוסיף את העוף ונטגן משני הצדדים מספר דקות.
נוסיף 3-2 כוסות מים רותחים עד כיסוי העוף. נביא לרתיחה. ננמיך את האש ונבשל מכוסה כשעה.
במידה והמים נספגים ניתן להוסיף עוד חצי כוס.
נכניס לתנור חם שחומם ל-180 מעלות לא מכוסה עד שיקבל צבע מקורמל. אפשר לפזר מעט שומשום לפני ההגשה. להגיש על אורז, קוסקוס או פירה!
בתיאבון
הכשרת כבד: איך מכשירים כבד? האם צריך לחתוך כבד עוף? | הרב והשף מאיר בראל