בריאות
אם אתם עוד לא צורכים את השמיר באופן קבוע בתפריט שלכם, כדאי שתתחילו (ויפה שעה אחת קודם). לשמיר יש תועלות בריאותיות רבות, ואנו בחרנו להביא שלוש עיקריות:
התועלת הראשונה: שמירה על מערכת עיכול מאוזנת
אם אתם חווים גזים, כאבי בטן וקלקול קיבה לעתים קרובות, כדאי שתדעו שהשמיר יכול לעזור לכם. בזכות שמנים אתריים חזקים וכן חומרים בשם פלבנואידים, השמיר הוכתר כקטליזטור שנלחם במחלות ווירוסים, בפרט אלו השייכים למערכת העיכול.
התועלת השנייה: שמירה על היגיינת הפה
עוד לפני שהשמיר עוזר לקיבה ולמערכת העיכול, הוא עוזר בשמירה על היגיינת הפה. ממש כמו הנענע והמנטה, גם לשמיר יש יכולת ניטרול ריחות רעים מהפה, ורענון הנשימה.
התועלת השלישית: עשיר בסידן, באשלגן ובמגנזיום ששומרים על העצמות
השמיר הוא 'פצצת' אנרגיה של סידן, אשלגן ומגנזיום, ששלושתם ביחד מצטיינים בשמירה על בריאות העצם, ועיכוב התפתחות מחלת האוסטיאופורוזיס.
אכילת שמיר באופן קבוע תעניק לגוף שלכם סידן ברמה גבוהה כמעט כמו כשאתם צורכים חלב או גבינות, ותשמור את העצמות שלכם הרחק משברים ופגיעות.
האשלגן שנמצא בשמיר אגב, מצטיין במיגור מחלות לב וטיהור כלי דם, וכן מונע לחץ דם גבוה.