בריאות
מה יקרה לגופכם אם תאכלו כרוב סגול (וירקות נוספים סגולים כמו בצל סגול, חציל, סלק ועוד)? האמת היא שהרבה דברים טובים בטווח הרחוק, אבל מה לגבי הטווח הקרוב? אז זהו, שכאן כדאי להרחיב את הדיבור ולומר שירקות סגולים (כמו גם ירקות ירוקים ואחרים) 'מפוצצים' בחומרים שטובים לגוף שלנו, ושהוא נזקק להם.
אחד החומרים הללו הוא מה שנקרא 'אתנוציאנינים'.
לפני כמה שנים חברו חוקרים מאוניברסיטאות שונות בקנדה, גרמניה וניו זילנד, וערכו מחקר גדול ורחב היקף על ההשפעות של האתנוציאנינים על גופנו. המחקר הראה כי אנשים שצורכים אתנוציאנינים על בסיס קבוע (או דרך ירקות למיניהם כמו משפחת הסגולים או בצורה של תוסף תזונה) - משפרים בצורה יוצאת דופן את יכולת הראייה שלהם (ובפרט בלילה).
ירקות סגולים אף מסדרים בעיות במערכת העיכול, שומרים על בריאות המעי הגס והמעי הדק, ממגרים רדיקלים חופשיים ואף שומרים על הגוף מפני התפתחות וצמיחה של תאים סרטניים.
אחת הצורות היותר טובות לצריכת כרוב סגול היא על ידי מיץ טבעי במכונת מיצים, שאותו מערבבים עם תפוח ושני עלי סלרי (נקיים מתולעים כמובן).