בריאות
לגיל שלנו יש תפקיד משמעותי בתזונה. הצרכים התזונתיים משתנים עם הגיל ובכל שלבי החיים. אנחנו לא הולכים ונהיים צעירים, ולכן כדאי מאוד בכל גיל, ובעיקר אם עברתם את גיל 40, לשים לב למה שנכנס לכם לפה.
לתזונה נכונה יש חשיבות בשמירה על בריאות תקינה והפחתת הסיכון לחלות במחלות. כאשר אנחנו מתבגרים, חילוף החומרים שלנו הופך איטי יותר, ולכן כדאי לצרוך מזונות העתירים בחלבון, המחזק את השריר, ומזונות העתירים בסידן ובוויטמינים רבים כגון וויטמין D, המעולה לבריאות העצם שלנו.
אם חציתם את גיל 40, כדאי שתכירו את המאכלים המומלצים שכדאי לכם מאוד לשלב בתזונה היומית שלכם:
1) שיבולת שועל - עתירה בסיבים תזונתיים התורמים בהפחתת רמת הכולסטרול בגוף, ובאבנאטרמיד, חומר נוגד חימצון, המפחית את הסיכון לחלות בטרשת עורקים. צריכה של שלוש גרם שיבולת שועל מידי יום, מורידה את רמת הכולסטרול בגוף בכ-5-10%, מה שמסייע להפחית את הסיכון ללקות בהתקפי לב. מומלץ להכין דייסת שיבולת שועל ולהוסיף כף של יוגורט פרוביוטי.
2) דובדבנים - מלבד העובדה שהם טעימים ומרעננים, כדאי מאוד להכניס את הפרי האהוב הזה לתפריט שלכם. בדובדבנים מצוי נוגד חימצון בשם אנתוציאנין, המסייע להפחית את הסיכון ללקות במחלות הנפוצות בגיל יחסית מבוגר, כמו דלקת מפרקים. אם תצרכו כ-200 גרם דובדבנים בארוחת הבוקר שלכם, תפחיתו בכ-60% את הקצב שבו נוצרת חומצת שתן, העלולה לגרום למחלת השיגדון. כדאי לאכול 12 דובדבנים במשך 3 או 4 פעמים בשבוע ובתוספת יוגורט, המסייע לספוג את הערכים התזונתיים והוויטמינים שבפרי.
3) שקדים - אם תצרכו כ-60 גרם שקדים במשך ארבעה שבועות, רמת הסוכר בדם שלכם תצנח בכ-9%, ובכך תפחיתו את הסיכון ללקות במחלות לב וסוכרת. צריכת שקדים בכמות של כשליש מכמות השומן המומלצת ביום, מסייעת באספקת כולסטרול טוב לגוף ובהפחתת הכולסטרול הרע. מומלץ לבחור בשקדים טבעיים ללא מלח, על מנת להפחית את הסיכון ללחץ דם גבוה.
4) דגים עתירי שומן (טונה, סלמון וסרדינים) - דגים אלו עתירים באומגה 3, המסייע בהפחתת לחץ דם וקצב הלב, ומונע הפרעות קצב. צריכת דגים שמנים באופן קבוע מפחיתה את הסיכון לנשים ללקות בשבץ. אומגה 3 מתאדה מהר בשילוב עם חום גבוה, לכן מומלץ לבשל את הדגים הללו בחום נמוך או אפילו לאדות אותם. צרכו במשך ארבע פעמים בשבוע.
5) עוף - ממקור מדהים לחלבון לגוף. צריכת 200 גרם עוף, תספק לגוף שלכם כ-60 גרם של חלבון, המסייע בבניית רקמות השריר. צריכה מספקת של חלבון מסייעת לנו להרזות, ועוף זה מקור מעולה לשם כך. כשאתם אוכלים עוף, בחרו לוותר על העור שלו, המכיל כמות גבוהה של שומן. בעוף עם עור ישנם 17% שומן, ובעוף ללא עור רק 2%.
6) עגבניות - עתירות בנוגד חימצון ליקופן, המספק הגנה מפני היווצרות תאים סרטניים והתפשטות שלהם, ומגן על העורקים מפני מחלת הטרשת. מחקרים גילו כי שתיית 150 מ"ל של מיץ עגבניות כ-20 דקות לאחר אימון ספורטיבי, מונעת מחלות לב ומסייעת בהפחתת הסיכון ללקות בסרטן הערמונית והקיבה. ליקופן נספג באופן איכותי יותר, כאשר העגבניות מבושלות. לכן העדיפו להוסיף אותן לתבשילים שלכם, על פני אכילתן באופן טבעי. בהצלחה ורק בריאות.