זו הסיבה שאתם חייבים להוסיף את ה'תרמיל' הזה לתזונה היומית
צילום: pixabay

בריאות

זו הסיבה שאתם חייבים להוסיף את ה'תרמיל' הזה לתזונה היומית

חוקרים בהודו בדקו את השפעת תרמילי ההל על הבריאות של אדם נורמטיבי, וחזרו עם תוצאות שכדאי לכולנו לקרוא ולהפנים
מנחם גלזר
הוספת תגובה
זו הסיבה שאתם חייבים להוסיף את ה'תרמיל' הזה לתזונה היומית
צילום: pixabay
אא

ההודים ידועים ככאלה שמשתמשים גם ברפואה מסורתית, לצד הרפואה הקונבנציונאלית. 

בשל כך תמצאו רופאים רבים שממליצים בין היתר להגביר מזונות מהצומח, כדוגמת תרמילי ההל - שחלקנו אולי מכירים כתבלין טחון, אך פחות בצורתו השלימה. 

ההודים סוגדים לצמחים מסוימים, ואחד מהם הוא תרמילי הל - שבתזונה היומיומית שלהם מתווסף לשלל מתכונים מבושלים וטריים. מחקר שנעשה על ידי קבוצה של חוקרים הודים, בדק את השפעת תרמילי ההל על הבריאות הכללית של אדם נורמטיבי ללא מחלות רקע, וחזר עם עובדות מעניינות: בתרמילי ההל ישנו חומר שנקרא מתנול, שמחולל נפלאות בשלל מערכות בגופנו החל מאיזון החומציות, דרך בעיות במערכת העיכול וכלה בריפוי תאים סרטניים. 

עוד הוכח במחקר כי תרמילי הל שטוחנים אותם ולועסים - הגם שהם חריפים לא פחות מהציפורן, מסייעים לשמירה על בריאות השיניים. בשל התכונות האנטי-דלקתיות שלו, משתמשים בתרמיל הן בזרעים והן בקליפה, היות והרכיבים הפעילים (המכונים פיטוכימיקלים) נמצאים בשניהם. בנוסף, שני 'כוכבים' יוצאי דופן מכילים תרמילי ההל: אינדול 3 קארבינול (באנגלית: indole-3-carbinol) ודיאינדולימתאן (שנקרא בקיצור DIM) שהפעילות שלהם זה עם זה נלחמת בתאים סרטניים, ובחלק מן המקרים אף ממגרת אותם. 

להמשך קריאה
מצאתם טעות בכתבה? כתבו לנו
שידור חי