בריאות
לעומת הממתיקים המלאכותיים, דבש וסירופ מייפל הם ממתיקים טבעיים המציעים כמה יתרונות בריאותיים, אם כי הם שונים מבחינת ההרכב התזונתי.
דבש - הדבש מופק על ידי דבורים מצוף הפרחים ומכיל ויטמינים, מינרלים ונוגדי חמצון שונים. הוא עשיר בפחמימות, בעיקר מסוג פרוקטוז וגלוקוז. הדבש מכיל גם כמויות קטנות של אנזימים, חומצות אמינו וכמויות מזעריות של ויטמינים ומינרלים.
סוגים מסוימים של דבש, במיוחד זנים גולמיים ולא מעובדים, עשויים להכיל תרכובות מועילות נוספות כגון אבקה ופרופוליס.
סירופ מייפל - סירופ מייפל מופק מעצי המייפל ומיוצר בצפון אמריקה. הוא מורכב בעיקר מסוכרוז (דו-סוכר של גלוקוז ופרוקטוז)., ומכיל פחות ויטמינים ומינרלים בהשוואה לדבש.
יחד עם זאת, סירופ המייפל מספק מספר נוגדי חמצון, כגון "פוליפנולים", המכילים יתרונות בריאותיים.
כשזה מגיע לבריאות, מתינות היא שם המשחק. גם דבש וגם סירופ מייפל עשירים בסוכרים טבעיים, אך יש לצרוך אותם במתינות, במיוחד עבור אנשים עם סוכרת המודדים את צריכת הסוכר היומיומית שלהם.
חשוב לדעת כי ההרכב התזונתי והיתרונות הבריאותיים הפוטנציאליים יכולים להשתנות בהתאם לאיכות הדבש או סירופ המייפל. בחירה בזנים גולמיים או לא מעובדים עשויה לשמור על הערכים התזונתיים ותרכובות מועילות יותר. כמו בכל שיקולי תזונה, כל מקרה לגופו ועדיף להתייעץ עם איש מקצוע לקבלת ייעוץ מותאם אישית. בהצלחה.
לפי הרמב"ם: מה יקרה אם תעשו התעמלות לפני האכילה?
This is a modal window.