בריאות
מלבד היותם טעימים ומרעננים, אגסים ותפוחים נחשבים לפירות מזינים המציעים מגוון יתרונות בריאותיים.
אגסים - האגס הוא מקור מצוין לסיבים תזונתיים, כולל סיבים מסיסים הידועים בשם "פקטין", התורמים במיתון רמת הסוכר והכולסטרול בדם. האגס עשיר בויטמין C, נוגד חמצון התומך בתפקוד החיסוני ובייצור החלבון קולגן.
אגסים מכילים מינרלים שונים כמו אשלגן, החשוב לבריאות הלב, ונחושת - המסייעת בספיגת הברזל.
תפוחים - גם התפוח עשיר בסיבים תזונתיים, וסיבים מסוג "פקטין", המסייעים בשמירה על עיכול בריא וויסות רמות הכולסטרול בדם. התפוח הינו מקור טוב לוויטמין C, ומספק יתרונות המסייעים בשמירה על מערכת החיסון ובריאות הגוף. תפוחים מכילים נוגדי חמצון כגון פלבנואידים ופוליפנולים, אשר מכילים יתרונות בריאותיים משמעותיים, המסייעים בהפחתת הסיכון למחלות כרוניות.
מבחינת קלוריות, גם אגסים וגם תפוחים הם פירות הנחשבים יחסית לדלי קלוריות, וניתן לשלב אותם כחלק מתזונה בריאה ומאוזנת. לכן, הבחירה ביניהם מסתכמת די בעניין של העדפה וטעם אישי. זכרו, תזונה מגוונת הכוללת מגוון פירות וירקות מומלצת בדרך כלל לבריאות מיטבית. בהצלחה.
*הבהרה - אין באמור לעיל לשמש תחליף לייעוץ ובדיקה רפואית.
"כל אדם אוהב לאכול": מה אסור ומה מותר לאכול לפי הרמב"ם?