מה בריא יותר כוסברה או פטרוזיליה?
(צילום: Sybiriakova/shutterstock)

בריאות

מה בריא יותר כוסברה או פטרוזיליה?

הם מוסיפים טעם לאוכל שלנו וכמעט שלא ניתן לעמוד בפני הריח הרענן והכפרי שלהם. איזה עשב תיבול מומלץ יותר מבחינה בריאותית, כוסברה או פטרוזיליה? בואו לגלות
תומר כהן
הוספת תגובה
מה בריא יותר כוסברה או פטרוזיליה?
(צילום: Sybiriakova/shutterstock)
אא

כוסברה ופטרוזיליה הם עשבי תיבול פופולריים התופסים תפקיד מרכזי במטבח הישראלי ומציעים יתרונות בריאותיים שונים. 

כוסברה - משמשת לתבשילים רבים. הכוסברה עתירה בנוגדי חמצון, ביניהם פלבנואידים ותרכובות פנוליות, המסייעות בהגנה מפני דלקות. הכוסברה נחשבת למקור טוב לויטמין K, החיוני לקרישת הדם ולבריאות העצם.  

כוסברה מספקת גם כמויות קטנות של ויטמינים ומינרלים אחרים, כגון ויטמין C, ויטמין A ואשלגן. 

פטרוזיליה - משמשת בעיקר לתבשילי בשר כדוגמת קציצות, ולמרקים. הפטרוזיליה מכילה גם היא נוגדי חמצון כגון פלבנואידים וקרוטנואידים, התורמים לתכונות האנטי דלקתיות ומסייעים בהגנה על הגוף מפני דלקות. הפטרוזיליה מכילה וויטמין K, וויטמין C וויטמין A.  

בנוסף, בפטרוזיליה תוכלו למצוא מינרלים כמו ברזל, סידן ואשלגן, אם כי בכמויות קטנות יותר. 

אז מה בריא יותר? הכוסברה והפטרוזיליה אינם מכילים הרבה קלוריות ונחשבים לדלי קלוריות, לכן ניתן לשלב אותם ללא חשש במנות שלכם על מנת להגביר את הערך התזונתי ולהוסיף טעם עשיר לאוכל.  

יחד עם זאת, כדאי לציין כי הצרכים וההעדפות התזונתיות האישיות עשויות להשתנות מאדם לאדם, ולכן ההשפעה הכוללת על הבריאות תהיה תלויה בגורמי התזונה ואורח החיים והשגרה של האדם. כמובן שככלל אין שום בעיה בצריכת עשי התיבול הללו, כאשר לכל אחד יתרונותיו הבריאותיים. א אתם חוששים בכל זאת, תוכלו להתייעץ עם רופא או דיאטן המומחה בתחום התזונה. בהצלחה. 

הבהרה: אין באמור לעיל לשמש תחליף לייעוץ רפואי 

(צילום: pahaphotos/shutterstock)

טיפ גדול לרפואה: "שתו את זה בכל בוקר"

להמשך קריאה
(צילום: Sybiriakova/shutterstock)
מצאתם טעות בכתבה? כתבו לנו
שידור חי