בריאות
המלפפון נחשב לירק מזין המעניק לגוף לחות ומציע מגוון יתרונות בריאותיים לגוף. אם אתם שוקלים האם לצרוך מלפפון בחומץ או מלפפון במלח, כדאי שתיקחו בחשבון כמה עובדות:
מלפפון בחומץ - מלפפונים הכבושים בחומץ, הינם נשנוש ותוספת פופולרית במטבחים רבים. תמיסת החומץ עשויה בדרך כלל מחומץ לבן מזוקק, מים, מלח ולעיתים שמיר או תבלינים נוספים. החומץ עצמו דל בקלוריות והוא מוסיף בהחלט טעם חמוץ ומעט חריף למלפפונים. תהליך הכבישה מסייע בשימור המלפפונים ותורם לחיי מדף ארוכים יותר.
מלפפון עם מלח - מלפפונים הכבושים במי מלח נפוצים גם הם במטבחים רבים. חובבי מלח ישמחו להתענג על מלפפון במלח. המלח שואב לחות מהמלפפון ומשפר את טעמו משמעותית. מלפפון עם מלח מקנה טעם מלוח לירק.
באשר לערכים התזונתיים ושמירה על הבריאות, ישנם כמה פרמטרים שחשוב לדעת:
1. כמות נתרן - גם מלפפונים בחומץ וגם מלפפונים במלח מכילים נתרן. יחד עם זאת, צריכה מופרזת של נתרן עלולה להיות מסוכנת עבור אנשים הסובלים מלחץ דם גבוה או מצבים בריאותיים מסוימים.
אם אתם מחפשים להפחית את צריכת הנתרן, כדאי לבחור במלפפונים על בסיס חומץ המכילים רמות נתרן נמוכות יותר בהשוואה למלפפונים במלח.
2. חומצה אצטית - חומץ מכיל חומצה אצטית, אשר עשויה לתרום לבריאות במספר דרכים. מחקרים מסוימים מצאו כי חומצה אצטית מסייעת בשליטה על רמת הסוכר בדם וגורמת לתחושת שובע.
עם זאת, הריכוז של חומצה אצטית במלפפון חמוץ הוא מוגבל בהחלט ונחשב ליחסית נמוך, ולכן כדאי לצרוך חומץ טבעי מאשר מלפפון בחומץ, אם אתם מחפשים לצרוך ספציפית את החומצה האצטית.
3. מרכיבים נוספים - בתהליך כבישת המלפפונים ישנם מרכיבים נוספים כגון: סוכרים וחומרי טעם וריח מלאכותיים. בדיקת הרכיבים הרשומים על תווית המוצר, תסייע לכם בקבלת אינדיקציה האם כדאי לרכוש אותו, או שעדיף לוותר.
ככלל, עדיף לכתחילה לצרוך מלפפונים רגילים וטריים ללא שום תוספת, כאופציה הבריאה ביותר. הם דלים בקלוריות ועתירים בוויטמינים. בהצלחה.
*הבהרה: אין באמור לעיל לשמש תחליף לייעוץ רפואי
"כל אדם אוהב לאכול": מה אסור ומה מותר לאכול לפי הרמב"ם?