בריאות
עצירות היא מצב שבו כמות היציאות מופחתת משמעותית בעקבות קושי במתן צואה. בדרך כלל העצירות עצמה איננה נחשבת למסוכנת, אך עצירות ממושכת או חמורה עלולה בהחלט להוביל לסיבוכים.
משך העצירות הנחשב למסוכן עלול להשתנות בהתאם לנסיבות האישיות. אם אתם סובלים מעצירות, כדאי שתשימו לב לסימנים הבאים:
1. עצירות חריפה - עצירות חריפה מתייחסת להופעה פתאומית או התקף קצר טווח של עצירות, שבדרך כלל ניתן לפתור באמצעות שינוי התזונה או סיוע תרופתי עם תרופות ללא מרשם במשך שבוע.
ככלל, עצירות חריפה לא נחשבת למסוכנת, אלא אם היא מלווה בתסמינים חמורים כגון: כאבי בטן, הקאות או סימנים של חסימת מעיים. במקרים כאלה, מומלץ לפנות לטיפול רפואי בהקדם.
2. עצירות כרונית - עצירות כרונית היא מצב שבו יש קושי ממשי ולאורך זמן במתן צואה, הנמשך שלושה חודשים או יותר.
לעצירות כרונית יכולות להיות סיבות שונות, כולל גורמים תזונתיים, מחסור בסיבים תזונתיים, התייבשות, תרופות מסוימות, חוסר איזון הורמונלי או מצבים רפואיים בסיסיים.
עצירות כרונית ממושכת עלולה להוביל לסיבוכים, כגון טחורים, סדקים אנאליים, צניחת פי הטבעת או פגיעת צואה (חסימה חמורה של המעי הגס). אם אתם סובלים מעצירות כרונית, מומלץ להתייעץ עם רופא ולטפל בכך בהקדם.
3. דגלים אדומים - ללא קשר למשך העצירות, תסמינים מסוימים נחשבים כסימני אזהרה ועשויים בהחלט להצביע על מצב חמור יותר.
אם העצירות שלכם מלווה בכאבי בטן חמורים או מחמירים, הקאות מתמשכות, דם בצואה, ירידה בלתי מוסברת במשקל, או שינויים בהרגלי היציאות שאינם רגילים - מדובר בסימני אזהרה ובדגלים אדומים שמחייבים אבחון ובדיקה רפואית.
מה מסייע להפחתת עצירות? שינויים באורח החיים, צריכה מוגברת של סיבים תזונתיים, שמירה על לחות הגוף ושתייה מספקת, פעילות גופנית סדירה ויצירת הרגלי שירותים קבועים, יסייעו בהחלט.
ניתן להשתמש בתרופות משלשלות ובמרככי צואה ללא מרשם, על מנת להקל על התופעה, אך יש להתייעץ לפני כן עם רופא. בהצלחה.
איך לרפא את הנפש על פי הרמב"ם, הבן איש חי ואור החיים הקדוש?