בריאות
מי לא אוהב שניצל? אחד מהמאכלים הבינלאומיים הנפוצים ביותר, שתמצאו כמעט בכל בית ישראלי. ילדים מלקקים את האצבעות, וגם המבוגרים לא נותרים אדישים. כל חובב שניצל מושבע יודע שעל הקריספיות מבחוץ והעסיסיות מבפנים, אי אפשר לוותר.
זה מה שהופך את השניצל למוצלח ואיכותי. רובנו מעדיפים לאכול את השניצל מהרגע שהוא יוצא מטיגון וליהנות ממנו בדקות הראשונות, כל עוד הוא טרי ועסיסי. שניצל שעמד בחוץ הרבה זמן והתקרר הופך להיות עם מרקם ספוגי ומאבד מהקראנצ'יות והטריות.
אז נניח שהכנתם שניצל והתענגתם עליו באותו הרגע, אך נשארו עוד הרבה חתיכות שניצל טעימות שכמובן שחבל לזרוק. מה עושים?
חימום שניצל מוכן הוא בעייתי לכתחילה, בשל הציפוי העשוי פירורי לחם, ההופך לרך כאשר הוא מתקרר. בעיה נוספת היא העוף, הנוטה להתייבש ולהפוך לקשה לאחר זמן מה בשל איבוד הנוזלים הטבעיים בו במהלך הטיגון.
אז מה עושים?
ישנן מספר דרכים לחמם שניצל מוכן וליהנות משניצל טעים וקריספי, כאילו הוכן זה הרגע. הנה שתיים נפוצות מהן:
1. חימום בתנור -
* וודאו שהשניצלים בטמפרטורת החדר. הוציאו את השניצלים המוכנים מהמקרר והניחו בצד.
* כוונו את התנור ל-200 מעלות
* הכניסו את השניצלים על רשת ייעודית בטמפרטורת החדר (קחו בחשבון שהתנור יהפוך לבשרי וכך גם הרשת)
*חממו את השניצלים למשך 10 עד 15 דקות, לפי גודל ועובי השניצל.
*הוציאו את השניצל והמתינו 3 דקות, על מנת לאפשר לשניצלים לספוג את המיצים הטבעיים שאיבדו מחדש.
2. חימום במחבת -
מדובר בדרך היעילה ביותר לחמם שניצלים ולהשיב את הקראנצ'יות והעסיסיות
* הוציאו את השניצלים מהמקרר
* חממו מחבת עם שמן על אש בינונית
* כשהשמן חם הכניסו את השניצלים וטגנו כל שניצל במשך 2 דקות מכל צד. וודאו שאתם לא מכניסים כמות גדולה מידי של שניצלים למחבת.
* הוציאו את השניצלים והניחו על רשת או מסננת. המתינו דקה והגישו. בתיאבון.
טיפ גדול לרפואה: "שתו את זה בכל בוקר"