בריאות
סלט החומוס נחשב לאחד המאכלים הלאומיים של ישראל. הוא משמש תוספת נהדרת בארוחות בשריות או מחזיק כארוחה בפני עצמו כאשר נהוג להוסיף מעליו בשר, פטריות, ביצה ועד.
חומוס טרי שהוכן במקום או חומוס מסעדות, נאכל בד"כ חם וניתן לשמור אותו עד כמה ימים בקירור במקרר. אם הכנתם חומוס והכנסתם אותו למקרר בסיום, כך תוכלו לחמם אותו בקלות ולשמור על טריותו, באמצעות כמה דרכים פשוטות:
1. חימום בכיריים - שיטה זו מתאימה לחימום כמויות גדולות יותר של חומוס.
* מעבירים את כמות החומוס הקר הרצויה לסיר. * מחממים את החומוס על אש נמוכה - בינונית, ומערבבים כל הזמן על מנת למנוע הידבקות או צריבה של החומוס.
* כשהחומוס מגיע לטמפרטורה הרצויה, תוך כמה דקות, מסירים מהאש ומגישים. בתיאבון.
2. מיקרוגל - אם אתם לחוצים בזמן, זו שיטה מהירה ונוחה לחימום מנות קטנות יותר של חומוס:
* מניחים כמות קטנה מהחומוס הקר בכלי המיועד לשימוש במיקרוגל.
* מכסים את המיכל במכסה בטוח למיקרוגל ומשאירים פתח אוורור קטן על מנת לאפשר לאדים לצאת.
* מחממים את החומוס במיקרוגל בעוצמה בינונית למשך 30 שניות כל פעם, עד שהחומוס מגיע לטמפרטורה הרצויה.
* היזהרו שלא לחמם את החומוס יתר על המידה, על מנת שלא לייבש אותו או לגרום למרקם חולי ולא נעים.
3. תנור - שיטה זו אידיאלית גם היא לחימום כמויות גדולות של חומוס:
* מחממים תנור ל-350 מעלות.
* מעבירים את החומוס הקר לצלחת או כלי בטוחים המיועדים לשימוש בתנור.
* מכסים את החומוס בנייר כסף על מנת למנוע התייבשות.
* מכניסים את התבנית לתנור שחומם מראש ואופים במשך 15 דקות או עד לחימום.
* מוציאים בזהירות מהתנור ומגישים. בתיאבון.
חשוב לדעת! אין לחמם מחדש את שאריות החומוס כמספר פעמים, מכיוון זה עלול להרוס על מרקם החומוס וטעמו. בהצלחה.
"כל אדם אוהב לאכול": מה אסור ומה מותר לאכול לפי הרמב"ם?