בריאות
אורז היא תוספת נהדרת שמשתלבת כמעט עם כל ארוחה עיקרית. תמצאו אותו כמעט בכל בית ישראלי, כאשר הוא נאכל כמו גרעינים. אפשר להכין אותו במגוון צורות ודרכים ולהוסיף לו תוספות עשירות שישדרגו אותו פי כמה וכמה.
הכנתם אורז והוא התקרר? ראשית חשוב שתדעו כי אורז בטמפרטורת החדר עלול להיות לעיתים מצע נהדר לחיידקים, ולכן חשוב להכניס אותו כאשר הוא מתקרר מעט, לתוך המקרר. חשוב לעשות זאת במשך שעה מרגע שהאורז מוכן, ולא לאחר מכן.
על האורז ישנם נבגים של חיידקים המכונים Bacillus Cereus. נבגים אלו עלולים להפוך ממש לחיידקים, להזיק ולגרום לכם לקלקול קיבה, הקאות ושלשולים. הסיכוי שזה יקרה גובר כאשר האורז נשאר במשך הרבה זמן (כמה שעות) בטמפרטורת החדר ומחוץ למקרר.
לכתחילה אורז כדאי לאכול במקום ולא להשאיר שאריות כלל. אם בכל זאת נשאר לכם אורז ואתם מעוניינים לחמם אותו, סוכנות הבריאות הבריטית, ה-NHS, מזהירה כי אסור בשום אופן לחמם את האורז יותר מפעם אחת. אורז מהמקרר כדאי לחמם במיקרוגל בתוך כלי הבטוח לשימוש ולכסות אותו באמצעות ניילון נצמד בטיחותי או מכסה בטיחותי. חממו את האורז במשך דקה ולאחר מכן הוציאו מהמיקרוגל, ערבבו את האורז וחממו שוב למשך 30 שניות. בהצלחה.
איך לברור אורז?