בריאות
פירה הוא אחת התוספות הקרמיות והמנחמות ביותר. הוא הולך נהדר עם מנה עיקרית בשרית, אך לא נופל בטעמו גם כמנה בפני עצמה.
אלא שכאשר הוא מתקרר, מרקמו של הפירה הופך לגושי ולא נעים, בשל ספיחת המים שמשפיעה על העמילן. לחמם פירה ולהשיבו למרקמו הראשון, זו משימה מאתגרת, אך אפשרית בהחלט.
מה לא לעשות:
*חשוב מאוד להקפיד שלא לחמם את הפירה יותר מידי, על מנת שלא לייבש אותו.
כיצד תעשו זאת נכון?
חימום במיקרוגל - זו השיטה הטובה ביותר לחמם את הפירה ולהגיע לטמפרטורה נכונה שלא תפגע במרקם ותגרום לעמילן להוציא את המים שספח ולהפוך את הפירה למוצק ובעל מרקם של ג'לטין.
*העבירו את הפירה לכלי המיועד למיקרוגל וכסו אותו עם ניילון נצמד
* כוונו את המיקרוגל לעוצמה נמוכה (50% מהכוח), וחממו במשך דקה. העוצמה הנמוכה למעשה היא הסוד פה, והיא זו שתאפשר לנו לא להגיע לעוצמה גבוהה וחימום יתר שמייבש את הפירה
* הוציאו מהמיקרוגל ובדקו אם הפירה מספיק חם. במידה שהוא עדיין קר, חזרו על הפעולה שוב עד שתקבלו את התוצאה הרצויה. בתיאבון.
איך לברור אורז?