בריאות
פסטה, המאכל חוצה היבשות המנחם כל בטן רעבה והופך להתמכרות בקרב ילדים ומבוגרים כאחד. הכנתם פסטה ונשארו שאריות. כך תחממו פסטה שהתקררה והפכה לגוש. יש מספר שיטות לחימום פסטה:
1. חימום על הכיריים
שיטה זו מתאימה בעיקר לפסטה שכבר עורבבה עם רוטב.
* שפכו מעט שמן זית או חמאה על מחבת וחממו על אש בינונית - נמוכה.
* שפכו את הפסטה למחבת וערבבו היטב.
* אם הרוטב התייבש, הוסיפו מעט מים בשביל לדלל אותו.
* בשלו במשך 10 דקות, תוך כדי ערבוב, עד שהפסטה חמה. בתיאבון.
2. מיקרוגל
השיטה הזו מתאימה לחימום כמות קטנה יחסית של פסטה
* העבירו את הכמות הרצויה של הפסטה המבושלת לקערה או צלחת המתאימים למיקרוגל.
* הוסיפו לפסטה מעט מים או רוטב כדי לשמור על הלחות.
* כסו את הקערה או הצלחת במכסה המתאימים למיקרוגל או בניילון נצמד למיקרוגל, והשאירו פתח אוורור קטן.
* חממו את הפסטה במיקרוגל בעוצמה בינונית למשך דקה בכל פעם, תוך ערבוב בין חימום לחימום.
* הקפידו שלא לחמם את הפסטה יתר על המידה, מכיוון שהיא עלולה להתייבש.
* לאחר מכן הוציאו מהמיקרוגל והמתינו דקה לפני ההגשה. בתיאבון.
3. תנור
שיטת חימום המתאימה לכמויות גדולות של פסטה, או לפסטה אשר בושלה בתנור, כגון: לזניה.
* חממו את התנור ל-180 מעלות, ושמנו במעט שמן תבנית או כלי - המתאים לשימוש בתנור.
* שפכו את שאריות הפסטה לתבנית וסדרו אותה בשכבה אחידה.
* כסו את התבנית באמצעות נייר אלומיניום, על מנת למנוע מהפסטה להתייבש בתנור.
* אפו במשך 20 דקות עד שהפסטה חמה
* הסירו את נייר הכסף ואפו במשך 5 דקות נוספות, על מנת ליצור השחמה וקריספיות.
*הוציאו מהתנור והמתינו מספר דקות עד קירור. בתיאבון.
איך לברור אורז?