איך לחמם פסטה?
(צילום: Elena Shashkina/shutterstock)

בריאות

איך לחמם פסטה?

נתקעתם עם שאריות פסטה? כך תחממו את הפסטה שלכם בקלות ובצורה היעילה ביותר
תומר כהן
הוספת תגובה
איך לחמם פסטה?
(צילום: Elena Shashkina/shutterstock)
אא

פסטה, המאכל חוצה היבשות המנחם כל בטן רעבה והופך להתמכרות בקרב ילדים ומבוגרים כאחד. הכנתם פסטה ונשארו שאריות. כך תחממו פסטה שהתקררה והפכה לגוש. יש מספר שיטות לחימום פסטה: 

1. חימום על הכיריים  

 שיטה זו מתאימה בעיקר לפסטה שכבר עורבבה עם רוטב.  

* שפכו מעט שמן זית או חמאה על מחבת וחממו על אש בינונית - נמוכה. 
* שפכו את הפסטה למחבת וערבבו היטב. 
* אם הרוטב התייבש, הוסיפו מעט מים בשביל לדלל אותו. 
* בשלו במשך 10 דקות, תוך כדי ערבוב, עד שהפסטה חמה. בתיאבון.  

2. מיקרוגל  

השיטה הזו מתאימה לחימום כמות קטנה יחסית של פסטה 

* העבירו את הכמות הרצויה של הפסטה המבושלת לקערה או צלחת המתאימים למיקרוגל.

* הוסיפו לפסטה מעט מים או רוטב כדי לשמור על הלחות.  

* כסו את הקערה או הצלחת במכסה המתאימים למיקרוגל או בניילון נצמד למיקרוגל, והשאירו פתח אוורור קטן.  

* חממו את הפסטה במיקרוגל בעוצמה בינונית למשך דקה בכל פעם, תוך ערבוב בין חימום לחימום.  

* הקפידו שלא לחמם את הפסטה יתר על המידה, מכיוון שהיא עלולה להתייבש.  

* לאחר מכן הוציאו מהמיקרוגל והמתינו דקה לפני ההגשה. בתיאבון.  

3. תנור  

שיטת חימום המתאימה לכמויות גדולות של פסטה, או לפסטה אשר בושלה בתנור, כגון: לזניה. 

* חממו את התנור ל-180 מעלות, ושמנו במעט שמן תבנית או כלי - המתאים לשימוש בתנור. 
* שפכו את שאריות הפסטה לתבנית וסדרו אותה בשכבה אחידה. 
* כסו את התבנית באמצעות נייר אלומיניום, על מנת למנוע מהפסטה להתייבש בתנור. 
* אפו במשך 20 דקות עד שהפסטה חמה  

* הסירו את נייר הכסף ואפו במשך 5 דקות נוספות, על מנת ליצור השחמה וקריספיות.  

*הוציאו מהתנור והמתינו מספר דקות עד קירור. בתיאבון.  

(צילום: Zapylaiev Kostiantyn/shutterstock)

איך לברור אורז?

להמשך קריאה
(צילום: Elena Shashkina/shutterstock)
מצאתם טעות בכתבה? כתבו לנו
שידור חי