מתכונים ואוכל
שוק טלה של "השמחות" בבישול איטי בתנור 10 דקות עבודה והשאר יעשה התנור - למתכון:
שוק טלה / רבע טלה שלם
בצלצלי שאלוט שלמים שק שלם קטן (למי שאין 2 בצלים סגולים פרוסים לרבעים)
2 בצלים פרוסים לרצועות עבות
2 ראשי שום מפורקים לשיניים קלופות שלמות
5 כפות חרדל דיז׳ון
כף סילאן
כף דבש
4 כפות שמן זית
מלח גס ופלפל שחור גרוס
טימין או רוזמרין טרי או מיובש
8-6 תפוחי אדמה קטנים בקליפתם
*ניתן להוסיף חתיכות של סלרי הגבעול (משני גבעולים).
אופן ההכנה:
תחילה נכין מרינדה מחרדל שמן זית סילאן ונעסה את הנתח במחצית מהמרינדה (השאר נפזר כשנניח את הירקות) ונפזר מעליו מלח גס ופלפל שחןר גרוס. מומלץ להשרות כמה שיותר רצוי לילה ואפשר גם שעתיים.
נחרוץ פסים עם סכין בבשר ונשים כמה שיני שום שלמות בחריצים.
ניקח תבנית תנור גדולה או רוסטר נרפד בשתיי שכבות של נייר כסף ומעל נייר אפייה. נניח בצלים, שיני שום שנותרו והתפוחי אדמה, מלח ופלפל מעט שמן זית ויתרת המרינדה שנשארה ולמעלה את נתח הבשר. נוסיף בצד התבנית חצי כוס מים.
ניקח נייר אפייה נרטיב אותו נשים מעל הבשר ומעל נאטום היטב עם שתיי שכבות נייר כסף. נכניס לתנור שחומם מראש ל-250 מעלות לחצי שעה. אחר כך נוריד ל-160 מעלות לעוד 3 שעות עד שסכין ננעצת בבשר והוא רך מאוד. נוריד את נייר הכסף ונאפה את הבשר להזהבה עוד כ-15 דקות.
יש לכם ארוחה מושלמת לחג באפס מאמץ.
הרב יהודה סעדיה: איפה כתוב שאסור לאכול בשר וחלב?