סוכרתיים? תתחילו לצרוך זרעי צ'יה

בריאות

לא רק לסוכרתיים: שלושה יתרונות בריאותיים של זרעי צ'יה

אם עד עכשיו עוד לא התחלתם לצרוך זרעי צ'יה, כדאי שתתחילו: היתרונות הבריאותיים שלהם כל כך טובים, עד שחבל על כל רגע שעוד לא התחלתם לצרוך אותם
מנחם גלזר
הוספת תגובה
סוכרתיים? תתחילו לצרוך זרעי צ'יה
אא

זרעי צ'יה הם זרעים קטנים שחורים או לבנים שעמוסים בחומרים מזינים ומציעים מספר יתרונות בריאותיים.

להלן שלושה יתרונות בריאותיים של זרעי צ'יה:

1. עשיר בחומרים מזינים:

זרעי צ'יה הם מזון עתיר רכיבים תזונתיים. הם מקור מצוין לסיבים מסיסים ובלתי מסיסים כאחד המעודדים את בריאות מערכת העיכול, ועוזרים לווסת את תנועות המעיים.

זרעי צ'יה מכילים גם חלבון, שומנים בריאים (חומצות שומן אומגה 3), סידן, מגנזיום וויטמינים ומינרלים שונים.

2. כוח נוגד חמצון:

זרעי צ'יה עשירים בנוגדי חמצון, במיוחד פלבנואידים.

נוגדי חמצון עוזרים להגן על הגוף מפני רדיקלים חופשיים שעלולים לפגוע בתאים, ולתרום למחלות כרוניות כמו מחלות לב וסרטן.

הכללת זרעי צ'יה בתזונה שלך יכולה לעזור לקדם בריאות כללית, ולהפחית מתח חמצוני.

3. ויסות סוכר בדם:

לזרעי צ'יה יש יכולת לספוג נוזלים וליצור חומר דמוי ג'ל בקיבה.

תכונה זו של יצירת ג'ל מאטה את העיכול והספיגה של פחמימות, מה שעוזר לייצב את רמות הסוכר בדם.

זה יכול להיות מועיל במיוחד עבור אנשים עם סוכרת או אלה המעוניינים לנהל את רמות הסוכר בדם.

להמשך קריאה
מצאתם טעות בכתבה? כתבו לנו
שידור חי