בריאות
פפריקה היא לא רק תבלין טעים המוסיף טעם וצבע לתבשילים, אלא הוא גם תבלין שמציע יתרונות בריאותיים שונים.
חלק מהיתרונות הבריאותיים הפוטנציאליים של פפריקה כוללים:
נוגדי חמצון
הפפריקה עמוסה בנוגדי חמצון, כמו ויטמין C, ויטמין E וקרוטנואידים. נוגדי חמצון אלה עוזרים להגן על התאים שלכם מפני נזק הנגרם על ידי רדיקלים חופשיים מזיקים.
תרומה לבריאות המערכת החיסונית
תכולת ויטמין C הגבוהה בפפריקה יכולה לקדם מערכת חיסונית בריאה, ולעזור לגופכם להילחם בזיהומים ומחלות.
תכונות אנטי דלקתיות
פפריקה מכילה תרכובות מסוימות בעלות השפעות אנטי דלקתיות. צריכה קבועה של פפריקה עשויה לסייע בהפחתת הדלקת בגוף ולהקל על תסמינים של מצבים דלקתיים כרוניים.
שיפור העיכול
פפריקה עשויה לסייע לעיכול. זה ממריץ את הייצור של אנזימי עיכול, מקדם עיכול בריא, ועשוי לעזור להקל על אי נוחות במערכת העיכול.
תמיכה בבריאות הלב וכלי הדם
כמה מחקרים מצביעים על כך שלפפריקה עשויה להיות יתרונות קרדיווסקולריים. תרכובת הקפסאיצין המצוי בפפריקה נקשרה לשיפור זרימת הדם והורדת לחץ הדם.
שמירה על בריאות העיניים
הפפריקה מכילה קרוטנואידים כמו בטא-קרוטן ולוטאין, המועילים לבריאות העין. תרכובות אלו עשויות לסייע בהפחתת הסיכון לניוון מקולרי הקשור לגיל, ולקדם ראייה טובה.
תרומה להרזייה
פפריקה דלה בקלוריות ויכולה להוסיף טעם לארוחות שלכם מבלי להוסיף עודף קלוריות או שומן. זה יכול לשפר את הטעם של מנות בריאות, להפוך אותן למהנות יותר ולסייע בניהול משקל.