(קרדיט: canva)

בריאות

5 יתרונות מדהימים של אספרגוס שאולי לא הכרתם

מניקוי רעלים ועד עזרה בחילוף החומרים: קבלו את היתרונות שישכנעו אתכם לאכול קצת יותר אספרגוס בכל יום
מנחם גלזר
הוספת תגובה
(קרדיט: canva)
אא

אספרגוס הוא לא רק טעים אלא גם עמוס ביתרונות בריאותיים רבים. הוא מקור טבעי לויטמין C, מפחית את הכולסטרול הרע ומגן מפני מחלות כלי דם ולב. 

אם חסר לכם ברזל בגוף כדאי שתדעו שהאספרגוס הוא 'קטליזטור' לספיגת ברזל בגוף, ואם אתם אנמיים זה אפילו עוד יותר טוב לכם:

להלן חמישה יתרונות של אספרגוס, שישכנעו גם אתם לאכול אותו קצת יותר בכל יום:


1. עשיר בחומרים מזינים:

אספרגוס הוא מקור נהדר לחומרי תזונה חיוניים כמו ויטמינים A, C, E ו-K, חומצה פולית, אשלגן וסיבים. חומרים מזינים אלה ממלאים תפקידים חשובים בשמירה על הבריאות הכללית ותמיכה בתפקודי גוף שונים.

2. בריאות מערכת העיכול:

האספרגוס הוא מקור עשיר לסיבים תזונתיים, המסייעים לעיכול ועוזרים במניעת עצירות. תכולת הסיבים מקדמת גם מיקרוביום בריא במעיים על ידי מתן הזנה לחיידקים מועילים.

3. תכונות נוגדות חמצון:

האספרגוס מכיל נוגדי חמצון, ביניהם ויטמין E, ויטמין C וגלוטתיון, המסייעים בהגנה על הגוף מפני מתח חמצוני. נוגדי חמצון מנטרלים רדיקלים חופשיים מזיקים בגוף, ומפחיתים את הסיכון למחלות כרוניות כמו מחלות לב וסוגי סרטן מסוימים.

4. השפעות אנטי דלקתיות:

אספרגוס מכיל תרכובות אנטי דלקתיות כמו ספונינים ופלבונואידים. תרכובות אלו נמצאו כמפחיתות דלקת בגוף, מה שעלול להפחית את הסיכון למצבים הקשורים לדלקת כרונית, כגון דלקת פרקים ומחלות לב.

5. ניהול משקל:

האספרגוס דל בקלוריות ועשיר בסיבים, מה שהופך אותו לתוספת מצוינת לתזונה להרזיה או לניהול משקל.

תכולת הסיבים עוזרת להרגיש שובע לאורך זמן, ומפחיתה את הסבירות לאכילת יתר.

להמשך קריאה
מצאתם טעות בכתבה? כתבו לנו
שידור חי