נפלאות השמיר, זה הזמן להכיר
קרדיט: canva

בריאות

למה כדאי לנו לאכול יותר שמיר בכל יום?

אם עוד לא הכרתם את נפלאות השמיר ואת היתרונות הרבים שהוא מעניק לגופכם, עוד לא מאוחר
מנחם גלזר
הוספת תגובה
נפלאות השמיר, זה הזמן להכיר
קרדיט: canva
אא

1. עשיר בנוגדי חמצון:

השמיר מכיל נוגדי חמצון שונים, כמו פלבנואידים וקרוטנואידים, המסייעים בהגנה על הגוף מפני רדיקלים חופשיים ומפחית מתח חמצוני.

2. סיוע לעיכול:

שמיר שימש באופן מסורתי כאמצעי עזר לעיכול. זה יכול לעזור להקל על בעיות כמו נפיחות, גזים ובעיות עיכול, בין אם אתם צורכים אותו בצורתו הטבעית ובין אם כשהוא מבושל.

השמנים האתריים של שמיר יכולים לעורר הפרשת אנזימי עיכול, ולקדם עיכול בריא.

3. תכונות אנטי דלקתיות:

שמיר מכיל תרכובות כמו קוורצטין וקאמפרול, שהן בעלות תכונות אנטי דלקתיות.

תרכובות אלו עשויות לסייע בהפחתת דלקת בגוף, ולהקל על תסמינים של מצבים דלקתיים.

4. השפעות אנטי-סרטניות פוטנציאליות:

מחקרים מסוימים מצביעים על כך שלתרכובות של שמיר, כמו דילפיול ולימונן, עשויות להיות תכונות אנטי-סרטניות.

תרכובות אלו הוכיחו פוטנציאל בעיכוב צמיחת סוגים מסוימים של תאים סרטניים, במחקרים שנעשו במעבדה. 

5. עשיר בחומרים מזינים:

שמיר הוא מקור טוב לחומרי תזונה חיוניים כמו ויטמין C, ויטמין A, מנגן, ברזל וסידן.

חומרים מזינים אלה ממלאים תפקידים חשובים בשמירה על הבריאות הכללית, תמיכה בתפקוד החיסוני וקידום עצמות בריאות.

6. מרענן את הנשימה:

התכונות האנטי-מיקרוביאליות של שמיר יכולות לעזור לרענן את הנשימה ולהילחם בריח רע מהפה הנגרם על ידי חיידקים בפה.

לעיסה של זרעי שמיר או שימוש במי פה שמיר יכולים להועיל להיגיינת הפה ולבריאותו. 

להמשך קריאה
מצאתם טעות בכתבה? כתבו לנו
שידור חי