מתכונים ואוכל
מוקפץ תאילנדי עם בקר
למתכון:
300 גרם בשר בקר חתוך רצועות או אנטריקוט או סינטה או שייטל או דנבר סטייק
פלפלים בצבעים: אדום, צהוב, ירוק ,כתום
1 בצל לבן
1 בצל סגול
6 שיני שום פרוסות
חבילה פטריות שמפניון
חופן שעועית ירוקה סנפורט או טרייה
לרוטב:
3 כפות צילי מתוק
3 כפות רוטב סויה איכותי
2 כפות טריאקי
2 כפות דבש
2 כפות שמן שומשום
2 כפות שמן רגיל
מעט גינגר טרי מגורד
מלח, פלפל גרוס
אופן ההכנה:
שמים את השמן בסיר רחב או מחבת ווק ומחממים
מטגנים את הבשר מעט משני הצדדים עד שמשנה צבע ממליחים ומפלפלים לפי הטעם ומוציאים לצלחת.
מכניסים לאותו הסיר את הירקות מטגנים עד שמתרככים על אש גבוהה לא עוזבים את הסיר. מערבבים מדי פעם.
שמים את מצרכי הרוטב וממשיכים לטגן הכל יחד כמה דקות מוסיפים מלח ופלפל שחור לפי הטעם ומתקנים תיבול במידת הצורך. אחר כך מוסיפים את הבשר ומטגנים הכל יחד עוד 5 דקות. מפזרים בצל ירוק קצוץ ושומשום ומגישים.
מגישים על אורז לבן . מי שרוצה יכול לבשל נודלס בנפרד לפי הוראות הבישול זה לוקח 3 דקות ואז להוסיף לפני הוספת הבשר ולערבב יחד.
האם מותר לאכול בשר או עוף בחו"ל?