6 יתרונות מדהימים של קלמנטינות
קרדיט: canva

בריאות

החורף כבר כאן, וזו הסיבה שכדאי לכם לאכול קלמנטינה בכל יום

זו הסיבה שכדאי לכם לאכול קלמנטינה בכל יום: טובה למערכת החיסון, עשירה בנוגדי חמצון, תומכת בבריאות הלב ועוד
מנחם גלזר
הוספת תגובה
6 יתרונות מדהימים של קלמנטינות
קרדיט: canva
אא

קלמנטינות הן לא רק טעימות אלא גם עמוסות ביתרונות בריאותיים רבים. הנה שישה מהם:

1. עשיר בויטמין C:

קלמנטינות הן מקור מצוין לויטמין C, המסייע בחיזוק המערכת החיסונית, מקדם ייצור קולגן לעור בריא ומגן מפני מתח חמצוני.

2. עשיר בנוגדי חמצון:

קלמנטינות מכילות נוגדי חמצון רבי עוצמה כמו פלבנואידים, בטא קרוטן וויטמין C.

נוגדי חמצון אלו מסייעים בהגנה על הגוף מפני נזק לתאים, מפחיתים דלקות ומפחיתים את הסיכון למחלות כרוניות.

3. תומך בבריאות הלב:

קלמנטינות דלות בנתרן ועשירות באשלגן, מה שעוזר לשמור על רמות לחץ דם בריאות.

תכולת הסיבים בקלמנטינות מסייעת גם להפחתת רמות הכולסטרול ולשיפור בריאות הלב.

4. משפר את בריאות מערכת העיכול:

הקלמנטינות עשירות בסיבים תזונתיים, המסייעים לעיכול תקין ומונעים עצירות.

תכולת הסיבים גם עוזרת לווסת את רמות הסוכר בדם, ומעודדת מעיים בריאים.

5. תומכת בבריאות העין:

קלמנטינות מכילות רכיבי תזונה חיוניים כמו ויטמין A, בטא-קרוטן ונוגדי חמצון, המועילים לשמירה על ראייה טובה ומניעת ניוון מקולרי הקשור לגיל.

6. מספק לחות:

למנדרינות יש תכולת מים גבוהה, מה שהופך אותן לפרי מצוין לשמירה על לחות.

לחות נכונה חיונית לבריאות הכללית, כולל בריאות העור, עיכול ושמירה על טמפרטורת הגוף.

להמשך קריאה
מצאתם טעות בכתבה? כתבו לנו
שידור חי