בריאות
מסתבר שעלי תרד הם מזינים להפליא ומציעים יתרונות בריאותיים רבים כאשר הם נצרכים כחלק מתזונה מאוזנת.
אז כדי להרגיש הכי קרוב לפופאיי קבלו פירוט של כמה מההשפעות החיוביות שיכולות להיות לעלי תרד על הגוף שלכם:
1. עשירים בחומרים מזינים:
עלי התרד עמוסים בוויטמינים ומינרלים חיוניים, כולל ויטמין A, ויטמין C, ויטמין K, חומצה פולית, ברזל, סידן, מגנזיום ואשלגן.
חומרים מזינים אלו חיוניים לשמירה על הבריאות הכללית ותמיכה בתפקודי גוף שונים.
2. תכונות נוגדות חמצון:
התרד עשיר בנוגדי חמצון כמו לוטאין, בטא קרוטן וזאקסנטין. תרכובות אלו מסייעות בהגנה על הגוף מפני נזקים הנגרמים מרדיקלים חופשיים מזיקים, אשר יכולים לתרום למחלות כרוניות ולהזדקנות מוקדמת.
3. בריאות העיניים:
התכולה הגבוהה של לוטאין וזאקסנטין בתרד מועילה לבריאות העיניים. נוגדי חמצון אלו מסייעים בהגנה על העיניים מלחץ חמצוני ומפחיתים את הסיכון לניוון מקולרי וקטרקט הקשור לגיל.
4. בריאות הלב:
תרד דל בקלוריות ושומן תוך שהוא עשיר בסיבים וחומרים מזינים. צריכתו יכולה לתרום ללב בריא על ידי הפחתת רמות הכולסטרול, תמיכה בוויסות לחץ הדם ושיפור בריאות הלב וכלי הדם הכללית.
5. בריאות העצם:
התרד מכיל כמות טובה של ויטמין K, החיוני לבריאות העצם וממלא תפקיד חיוני בספיגת הסידן. צריכה מספקת של ויטמין K דרך מזונות כמו תרד יכולה לעזור לשמור על עצמות חזקות ובריאות.
6. בריאות מערכת העיכול:
תכולת הסיבים בעלי התרד מקדמת עיכול בריא ויכולה לסייע במניעת עצירות. הוא תומך ביציאות סדירות, מסייע בשמירה על מיקרוביום בריא במעיים ותורם לרווחת העיכול הכללית.
7. בקרת סוכר בדם:
לתרד יש אינדקס גליקמי נמוך, כלומר יש לו השפעה מינימלית על רמות הסוכר בדם. הכללת תרד בתזונה יכולה להועיל לאנשים עם סוכרת או לאלה המעוניינים לנהל את רמות הסוכר בדם.
8. תכונות אנטי דלקתיות:
התרד מכיל פיטונוטריינטים שונים בעלי תכונות אנטי דלקתיות. צריכה קבועה של תרד יכולה לסייע בהפחתת דלקת בגוף, הקשורה למחלות כרוניות כמו מחלות לב, סוכרת וסוגים מסוימים של סרטן.
9. בריאות המוח:
תכולת הפולאט בתרד חיונית להתפתחות ולתפקוד המוח. זה תומך בבריאות קוגניטיבית, בזיכרון ובוויסות מצב הרוח. צריכת תרד נקשרה גם להפחתת הסיכון לירידה קוגניטיבית הקשורה לגיל.
10. בריאות כללית וחסינות:
השילוב של ויטמינים, מינרלים, נוגדי חמצון וסיבים בתרד תומך בחיסון בריא