מתכונים ואוכל
סופגניות מושלמות עם טיפים שיצאו מוצלחות במיוחד!
1 קג קמח
2 כפות שמרים יבשים
חצי כוס סוכר
2 ביצים לארג׳
2 חלמונים
4 כפות שמן
1.5-2 כוסות מים בהדרגה
קורט מלח
כף עראק או ברנדי
מערבבים בקערה של המיקסר את כל החומרים היבשים מלבד המלח. מוזגים מחצית מכמות המים ומערבבים לאיחוד כ-3. דקות. מוסיפים את שאר המים בהדרגה ומערבבים לאיחוד מוסיפים את השמן הביצים והברנדי והמלח ומערבבים כ-10 דק לפחות!
מניחים בקערה משומנת ומשמנים מעט את כדור הבצק מלמעלה. מכסים להתפחה ראשונה לפחות שעה להכפלת הנפח. מורידים אויר מהבצק יוצרים כדורים של דונאטס או סופגניות אני שקלתי 65 גרם לסופגניה.
גוזרים ריבועים של נייר אפייה בגודל הסופגניות ומניחים עליו כל כדור בצק שיצרנו להתפחה שנייה. מתיזים על הכדורים המוכנים ספריי שמן ומכסים בשקית גדולה.
התפחה שנייה יכולה לקחת בין שעה לשעתיים.
לאחר מכן מחממים שמן ל165 מעלות חובה לבדוק את הטמפרטורה זה מה שישמור לנו על פס לבן בסופגניה וישמור על סופגניה לא שרופה מבחוץ ובצקית מבפנים.
- למי שאין מדחום יכול לנסות את השיטה של להכניס קיסם ארוך לשמן וברגע שמופיעות בועות סביבו השמן חם מספיק. רק לעבוד עם אש נמוכה.
שמים את הסופגניות שתפחו בשמן החם עם הנייר אפייה שאותו נשלוף בעזרת מלקחיים. מחכים להזהבה והופכים לצד השני זה ממש לוקח 2-3 דק טיגון והצד השני אפילו דקה לשים לב.
מוציאים לרשת או נייר סופג מצננים וממלאים במה שאוהבים. ניתן לטבול בסוכר לבן אפשר לצפות בשוקולד מומס 200 גרם שוקולד לבן או חלב ו-2 כפות שמן ומעל סוכריות.
למילוי: אפשרי להקציף קצפת משמנת מתוקה 500 מל'. 1 פודינג וניל וחצי כוס חלב ולהוסיף 3-4 כפות של ממרחים מוכנים לבלילה כמו בייגלה אוראו ריבת חלב וכו או ריבת תות רגילה פשוט למלא בפנים עם שקית זילוף ולמעלה אבקת סוכר.
טיפ חשוב: מומלץ לשים בשמן גזר לא מקולף זה ישמור שהשמן לא יתחמצן ויזיק לבריאות. וגם ישמור שהשמן לא ישחיר.
לא למלא את הסופגניות שהן חמות אחרת הכל ינזל!
בהצלחה וחנוכה שמח
אפשרי גם בדואנטס - הנה השלבים:
הכרחי לדעת: מה מותר ומה אסור לעשות בחנוכה?