מתכון סופריטו בשר בקר: איך מכינים סופריטו?
מתכון סופריטו בשר בקר: איך מכינים סופריטו? (צילום: גב' ד. קדוסי)

מתכונים ואוכל

מתכון מנצח של סופריטו בקר לשבת המלכה ובכלל

את השבת אנחנו מענגים בתבשילים מיוחדים, "מהודרים", שדורשים השקעה קצת בשביל הנשמה היתרה. הגב' ד. קדוסי במתכון שמתאים לכל המשפחה בסעודת השבת
גב' ד. קדוסי
הוספת תגובה
מתכון סופריטו בשר בקר: איך מכינים סופריטו?
מתכון סופריטו בשר בקר: איך מכינים סופריטו? (צילום: גב' ד. קדוסי)
אא

סופריטו בקר | ד. קדוסי

חומרים למתכון:

4 בצלים פרוסים לרצועות
1.5 קילו בשר מס 5 חתוך לקוביות
5 שיני שום פרוסות
5 תפוחי אדמה חתוכים לקוביות
כפית כורכום
4 עלה דפנה
כף סילאן
כפית פפריקה 
כף מלח, כפית שטוחהפלפל שחור גרוס


אופן ההכנה:

מחממים סיר רחב עם שמן בנדיבות שיכסה את כל הסיר, צורבים את קוביות הבשר משני הצדדים ומוציאים לקערה.
באותו הסיר מטגנים את הבצל היטב על אש נמוכה ובסבלנות עד להזהבה יפה, מכניסים את קוביות תפוחי האדמה ומטגנים אותם גם עד להשחמה יפה מוסיפים את השום ומטגנים עוד כמה דקות. מוסיפים את התבלינים והבשר מוסיפים 3 כוסות מים רותחים (עד לכיסוי).
מביאים לרתיחה.
מנמיכים את האש ומבשלים חצי מכוסה למשך שעה וחצי.
מתקנים תיבול במידת הצורך.
לשים לב שהמים לא נספגים ולהוסיף מים (יצא לי להוסיף עוד 3 כוסות בהדרגה).
מכניסים לתנור שחומם מראש ל200 מעלות לעוד כרבע שעה עשרים דקות עד להשחמה יפה.

* ניתן להכין גם עם חלקי עוף 
* מומלץ להגיש עם תוספת של אורז לבן 
* אפשר לוותר על החלק של התנור ופשוט להמשיך לבשל עוד חצי שעה נוספת.
* יש להשתמש בסיר שמותאם לתנור

איך מכינים סופריטו? (צילום: גב' ד. קדוסי)מתכון סופריטו בשר בקר (צילום: גב' ד. קדוסי)

האם מותר לאכול בשר או עוף בחו"ל?

להמשך קריאה
מתכון סופריטו בשר בקר: איך מכינים סופריטו? (צילום: גב' ד. קדוסי)
מצאתם טעות בכתבה? כתבו לנו
שידור חי