מתכונים ואוכל
סופריטו בקר | ד. קדוסי
4 בצלים פרוסים לרצועות
1.5 קילו בשר מס 5 חתוך לקוביות
5 שיני שום פרוסות
5 תפוחי אדמה חתוכים לקוביות
כפית כורכום
4 עלה דפנה
כף סילאן
כפית פפריקה
כף מלח, כפית שטוחהפלפל שחור גרוס
מחממים סיר רחב עם שמן בנדיבות שיכסה את כל הסיר, צורבים את קוביות הבשר משני הצדדים ומוציאים לקערה.
באותו הסיר מטגנים את הבצל היטב על אש נמוכה ובסבלנות עד להזהבה יפה, מכניסים את קוביות תפוחי האדמה ומטגנים אותם גם עד להשחמה יפה מוסיפים את השום ומטגנים עוד כמה דקות. מוסיפים את התבלינים והבשר מוסיפים 3 כוסות מים רותחים (עד לכיסוי).
מביאים לרתיחה.
מנמיכים את האש ומבשלים חצי מכוסה למשך שעה וחצי.
מתקנים תיבול במידת הצורך.
לשים לב שהמים לא נספגים ולהוסיף מים (יצא לי להוסיף עוד 3 כוסות בהדרגה).
מכניסים לתנור שחומם מראש ל200 מעלות לעוד כרבע שעה עשרים דקות עד להשחמה יפה.
* ניתן להכין גם עם חלקי עוף
* מומלץ להגיש עם תוספת של אורז לבן
* אפשר לוותר על החלק של התנור ופשוט להמשיך לבשל עוד חצי שעה נוספת.
* יש להשתמש בסיר שמותאם לתנור