מתכונים ואוכל
5 ביצים לארג׳ מופרדות
חצי כוס סוכר
2 סוכר וניל
חצי כוס אינסטנט פודינג שוקולד
2 כפות קונפלור
2 כפות שמן
לקרם:
קצפת צמחית 250 מל
2 כפות נס קפה
4 כפות סוכר
1/2 כוס מים קרים
קצפת צמחית 250 מ״ל
200 גרם שוקולד מריר
50 גרם שוקולד מומס לזילוף
מחממים תנור ל170 מעלות חום עליון תחתון.
מקציפים חלבונים עם סוכר עד לקצף יציב ומבריק.
מנמיכים את מהירות המיקסר מוסיפים חלמונים, סוכר וניל, שמן, קונפלור , פודינג ומקציפים לאיחוד.
בתבנית מלבנית גדולה עם נייר אפייה מרססים מעט ספריי שמן ושופכים את הבלילה מכניסים לתנור ל 15-18 דקות.
מוציאים פורסים מעל מגבת עבה ומצננים לגמרי.
לאחר צינון הופכים את העוגה על תבנית עם נייר אפייה.
מקציפים את חומרי הקרם ומורחים על המלבן של העוגה שהפכנו.
מגלגלים לרולדה עם הנייר אפייה ומקפיאים לשעתיים לפחות!
ממיסים את חומרי הציפוי מצננים לטמפרטורת החדר ושופכים על הרולדה.
מזלפים מעל שוקולד מומס, אפשר לקשט בקצפת באגוזים בקוקוס, סוכריות וכל מה שאוהבים.
* העוגה פרווה וללא גלוטן.
* לחלבי ניתן להשתמש בשמנת מתוקה חלבית ובמקום מים חלב
איך שופכים את הרוטב בצורה מרשימה? זה לפניכם: