כל הסיבות להתחיל לאכול כוסמת בכל יום
קרדיט: canva

בריאות

מזון העל החום והזעיר הזה יחולל נפלאות בגופכם

אם עוד לא התחלתם לשלב את הכוסמת בתזונה היומית שלכם, כדאי שתתחילו כי היא הרבה יותר מסתם 'דגן'
מנחם גלזר
הוספת תגובה
כל הסיבות להתחיל לאכול כוסמת בכל יום
קרדיט: canva
אא

כוסמת, למרות שמה, אינה סוג של חיטה אלא פסאודו-דגנים, זאת אומרת צמח שהזרעים שלו נאכלים אך בטעות לא פעם חושבים שזהו דגן. 

להלן שישה יתרונות בריאותיים של כוסמת:

1. עשירה בחומרי הזנה:

כוסמת היא מקור טוב לחומרי הזנה חיוניים שונים, כולל סיבים, חלבון, ויטמינים (ויטמינים מורכבים מקבוצת B), ומינרלים (מגנזיום, מנגן, נחושת וזרחן). חומרים מזינים אלו תורמים לבריאות ולרווחה הכללית.

2. תומכת בבריאות הלב:

כוסמת ידועה בתכונותיה לשמירה על בריאות הלב. היא מכילה תרכובות כמו רוטין וקוורצטין, המסייעות להפחית את רמות הכולסטרול ולשפר את זרימת הדם.

צריכה קבועה של כוסמת עשויה לסייע בהורדת הסיכון למחלות לב.

3. חלופה נטולת גלוטן:

כוסמת היא נטולת גלוטן באופן טבעי, מה שהופך אותה לאלטרנטיבה מצוינת עבור אנשים עם רגישות לגלוטן או צליאק. ניתן להשתמש בה להכנת קמח ללא גלוטן, שממנו תוכלו לעשות אטריות ומוצרי מאפה אחרים.

4. מנהלת את רמות הסוכר בדם:

לכוסמת אינדקס גליקמי נמוך, כלומר היא גורמת לעלייה איטית ויציבה יותר ברמות הסוכר בדם, בהשוואה לדגנים מזוקקים.

זה הופך אותה לאופציה מתאימה עבור אנשים עם סוכרת או אלה המעוניינים לשלוט ברמות הסוכר בדם.

5. מקדמת עיכול ובריאות המעיים:

כוסמת עשירה בסיבים תזונתיים, המסייעים לעיכול ומקדמים מעיים בריאים. סיבים עוזרים לווסת את תנועות המעיים, מונעים עצירות ותומכים בצמיחה של חיידקי מעיים מועילים.

6. מספקת יתרונות של נוגדי חמצון:

כוסמת מכילה נוגדי חמצון שונים, כולל תרכובות פנוליות ופלבונואידים. נוגדי חמצון אלו מסייעים בנטרול רדיקלים חופשיים מזיקים מהגוף, מגנים על התאים מפני נזקי חמצון ומפחיתים את הסיכון למחלות כרוניות.

להמשך קריאה
מצאתם טעות בכתבה? כתבו לנו
שידור חי