בריאות
צמח היסמין הוא אחד הצמחים הבריאים ביותר שיש. הוא מכיל נוגדי חמצון חזקים שממגרים כל חיידק בגופנו, ותורם רבות לבריאות הכללית שלנו. הנה שבעה יתרונות בריאותיים חשובים שלו
תה יסמין מכיל רמות גבוהות של נוגדי חמצון, כמו קטצ'ינים ואפיגלוקטצ'ין גלאט (EGCG). נוגדי חמצון אלו מסייעים בנטרול רדיקלים חופשיים מזיקים בגוף, ומפחיתים את הסיכון למחלות כרוניות.
נוגדי החמצון בתה יסמין יכולים לחזק את המערכת החיסונית, ולעזור להדוף זיהומים ומחלות. הוא מכיל גם תכונות אנטיבקטריאליות שיכולות להילחם בחיידקים מזיקים.
לארומת תה יסמין יש השפעות מרגיעות על הנפש והגוף. זה יכול לעזור להפחית מתח וחרדה ולקדם הרפיה. תכונות ההרגעה הטבעיות של התה יכולות גם לשפר את איכות השינה.
מחקרים מצביעים על כך שתה יסמין עשוי לסייע בהורדת לחץ הדם ולהפחתת הסיכון למחלות לב. נוגדי החמצון של התה עשויים לסייע במניעת חמצון של כולסטרול LDL (רע), שתורם לבעיות לב.
תה יסמין שימש באופן מסורתי כסיוע לעיכול. זה יכול לעזור להרגיע את מערכת העיכול, להקל על אי נוחות בקיבה ולשפר את העיכול. זה עשוי גם לעזור להפחית נפיחות וגזים.
תה יסמין עשוי לסייע בניהול משקל. הוא מכיל תרכובות שיכולות להגביר את חילוף החומרים ולהגביר את חמצון השומן, ועשויות לסייע במאמצי ירידה במשקל בשילוב עם תזונה בריאה ופעילות גופנית.
נוגדי החמצון בתה יסמין יכולים לעזור לקדם עור בריא על ידי מאבק בלחץ חמצוני והפחתת דלקת. צריכה קבועה של תה יסמין עשויה לעזור לשפר את גוון העור, להפחית אקנה ולהאט את תהליך ההזדקנות.