מתכונים ואוכל
מתכון לקרם ברולה פרווה | ד. קדוסי
רק תצטיידו בברנר כדי לשרוף את הסוכר (ניתן לקנות בחנויות טמבור או חנויות ציוד לאפייה) ובכלים אישיים מתאימים לתנור אם בחרתם בחד פעמי אז לא הנייר! שלא יחדרו מים לכלים. יש תבניות חד פעמיות שחור זהב או אלומיניום אלה יתאימו.
2 פחיות קרם קוקוס (סה״כ 800 גרם)
8 חלמונים (הצהוב של הביצה(:)
חצי כוס סוכר
כף מחית וניל ( ניתן להשיג בחנויות אפייה, תבלינים, סופר חצי חינם וחנויות טבע)
חצי מקל וניל - מומלץ מאוד מי שלא משיג ניתן לוותר. ( ניתן להשיג בחנויות תבלינים ואפייה).אם השגתם אז עושים חתך לאורך עם סכין ומגרדים עם סכין את
תכולת המקל לתוך הקרם.
קורט מלח
15 כלים אישיים חרסינה /אלומיניום/ או חד פעמי השחור זהב.
בקלחת נשים את הקרם קוקוס, הסוכר, הוניל והמלח ונביא לרתיחה. בזמן שהקרם על הגז נערבב היטב בקערה גדולה 8 חלמונים.
כשהקרם הגיע לרתיחה נשפוך כל פעם קצת לקערת החלמונים תוך כדי ערבוב מתמיד (שלא תקבלו חביתה)
עד שנסיים לשפוך את הכל.
[הערה קטנה: מומלץ לסנן עם מסננת לפני העברה לכלים האישיים] נסדר את הכלים על תבנית תנור ונשפוך את הקרם לתבניות עד 3/4 גובה.
נשפוך כוס וחצי מים רותחים לתוך התבנית הגדולה כדי ליצור סביבה של אדים.
נכניס לתנור שחומם מראש 140 מעלות חום עליון תחתון ל40 דקות .
נצנן מעט על השיש ונכניס למקפיא לשעה לפחות.
עכשיו לחלק הכי כיפי במתכון: נוציא מהמקפיא, נפזר כף סוכר בכל כלי ונשרוף עם הברנר! מומלץ מאוד לקנות כי זה מה שעושה את השכבה הקריספית הקרמלית שאסור לוותר עליה.
אם לא אוכלים מיד מומלץ לשמור במקפיא ולהוציא כחצי שעה לפני ההגשה. אפשר גם לשמור בהקפאה ללא הסוכר ולעשות את השואו הזה ליד האורחים!
תהנו!
קרם ברולה פרווה - גב' ד. קדוסי מדגימה איך להשתמש בברנר בצורה נכונה: