כל הסיבות (הבריאות כמובן) לאכול אפרסמון
קרדיט: canva

בריאות

החורף בא, והוא כבר פה: כל הסיבות הטובות לאכול אפרסמון

לא רק מיגור סרטן וחיזוק המערכת החיסונית: כל הסיבות לצרוך אפרסמונים כבר מהחורף הזה
מנחם גלזר
הוספת תגובה
כל הסיבות (הבריאות כמובן) לאכול אפרסמון
קרדיט: canva
אא

האם ידעתם שצריכה יומיומית של אפרסמון, יכולה להשאיר את הסרטן הרחק מכם? הודות לחומצה הבטולינית שהוא מכיל, הסרטן לא יכול להתפשט בצורה אגרסיבית בגוף. מה עוד אפשר להגיד על הפרי הכתום, החורפי והמתוק הזה? לפניכם שישה יתרונות בריאותיים שאתם חייבים לזכור:

1. עשיר בחומרים מזינים:

אפרסמון עמוס בויטמינים ומינרלים חיוניים. הם מקור מצוין לוויטמין C, שעוזר להגביר את המערכת החיסונית ולקדם את ייצור הקולגן. הם מכילים גם ויטמינים A, E ו-B, יחד עם מינרלים כמו אשלגן, מנגן ונחושת.

2. עשיר בסיבים תזונתיים:

אפרסמון הוא מקור מצוין לסיבים תזונתיים, המסייעים לעיכול ועוזרים בשמירה על מערכת עיכול בריאה. סיבים גם מקדמים יציאות קבועות, מונעים עצירות ועשויים לסייע בהורדת רמות הכולסטרול.

3. תחנת כוח נוגדת חמצון:

אפרסמון עשיר בנוגדי חמצון, כמו קרוטנואידים ופלבנואידים, המסייעים בהגנה על הגוף מפני רדיקלים חופשיים מזיקים. נוגדי חמצון אלו נקשרו להפחתת הסיכון למחלות כרוניות כמו מחלות לב, סרטן והפרעות ניווניות.

4. תומך בבריאות העין:

התכולה הגבוהה של ויטמין A ונוגדי חמצון אחרים באפרסמון יכולה להועיל לבריאות העין. ויטמין A חיוני לשמירה על ראייה טובה ומניעת ניוון מקולרי וקטרקט הקשור לגיל.

5. תכונות אנטי דלקתיות:

אפרסמון מכיל תרכובות אנטי דלקתיות, כגון טאנינים ופלבונואידים, המסייעים בהפחתת הדלקת בגוף. צריכת אפרסמון עשויה להקל על תסמינים של מצבים דלקתיים כמו דלקת פרקים, אסטמה ומחלות מעי דלקתיות.

6. פירות בריאים ללב:

אפרסמונים נחשבים בריאים ללב בשל הרמות הגבוהות של סיבים, נוגדי חמצון ואשלגן. חומרים מזינים אלו מסייעים בהורדת לחץ הדם, הפחתת רמות הכולסטרול ומשפרים את הבריאות הלב וכלי הדם הכללית.

להמשך קריאה
מצאתם טעות בכתבה? כתבו לנו
שידור חי