כל הסיבות לאכול אנונה בכל יום
קרדיט: canva

בריאות

מה יקרה לגופכם אם תאכלו בכל יום...אנונה?

מה יקרה לנו אם נצרוך בכל יום את פרי האנונה, הפרי הטרופי הנפלא עם הגרעינים השחורים? אתם חייבים לדעת
מנחם גלזר
הוספת תגובה
כל הסיבות לאכול אנונה בכל יום
קרדיט: canva
אא

אנונה, הפרי הידוע גם בתור תפוח 'טרופי' או תפוח 'סוכר', הוא פרי טרופי המציע מספר יתרונות בריאותיים מדהימים, שתורמים רבות לכל חלקי גופנו. אמנם בארץ הוא יחסית חדש, ולא הרבה נותנים בו את אמונם ומתפתים לטעום, אבל אלו שכן טעמו ואהבו, אולי כדאי להם לשקול לצרוך אותו בכל יום ביומו.

מדוע? הנה 6 סיבות מוצדקות בהחלט:

1. עשיר בחומרי הזנה:

אנונה עמוסה בוויטמינים ומינרלים חיוניים כמו ויטמין C, ויטמין B6, אשלגן, מגנזיום וסיבים תזונתיים. חומרים מזינים אלו חשובים לשמירה על מערכת חיסון בריאה, קידום תפקוד עצבי תקין ותמיכה ברווחה הכללית של תאי הגוף.

2. מגביר חסינות:

תכולת ויטמין C הגבוהה באנונה מסייעת לחיזוק המערכת החיסונית. ויטמין C הוא נוגד חמצון המגן על הגוף מפני רדיקלים חופשיים, מחזק את התגובה החיסונית, ועוזר להדוף זיהומים ומחלות.

3. תומך בעיכול:

אנונה היא מקור טוב לסיבים תזונתיים, המסייעים לעיכול ומונעים עצירות. צריכת מזונות עשירים בסיבים כמו אנונה, מקדמת יציאות בריאות ותומכת במערכת עיכול בריאה.

4. בריאה ללב:

אנונה דלה בנתרן ועשירה באשלגן, המועיל לבריאות הלב. אשלגן מסייע בוויסות לחץ הדם ומונע את השפעות הנתרן, ומפחית את הסיכון ליתר לחץ דם ולמחלות לב וכלי דם.

5. בעלת תכונות אנטי דלקתיות:

אנונה מכילה תרכובות טבעיות בעלות תכונות אנטי דלקתיות, כמו אצטוגנינים. תרכובות אלו עשויות לסייע בהפחתת דלקת בגוף, הקשורה למחלות כרוניות שונות כמו דלקת פרקים, מחלות לב וסוגים מסוימים של סרטן.

6. מגביר אנרגיה:

אנונה היא מקור טוב לסוכרים טבעיים, והיא מספקת דחיפה לגוף בצורה של אנרגיה מהירה ומתמשכת. זו יכולה להיות אלטרנטיבה בריאה לחטיפים מעובדים או משקאות ממותקים.

להמשך קריאה
מצאתם טעות בכתבה? כתבו לנו
שידור חי