מתכונים ואוכל
רכיבים:
- 2 כפות שמן זית
- 1 בצל קצוץ
- 2 שיני שום קצוצות
- 4 כוסות עגבניות טריות חתוכות לקוביות
- 1 כפית סוכר
- 1/2 כפית בזיליקום מיובש
- 1/2 כפית אורגנו מיובש
- מלח ופלפל לפי הטעם
- לקרוטונים:
- 4 פרוסות לחם חתוכות לקוביות
- 2 כפות שמן זית
- 1/2 כפית טימין מיובש
- מלח ופלפל לפי הטעם
הוראות:
1. מחממים את שמן הזית בסיר גדול על אש בינונית. מוסיפים את הבצל הקצוץ והשום הטחון, ומאדים עד שהם הופכים שקופים וריחניים.
2. מוסיפים לסיר את קוביות העגבניות ומבשלים כ-5 דקות, עד שהן מתחילות להתפרק ולשחרר את המיצים שלהן.
3. מוסיפים את הסוכר, הבזיליקום המיובש והאורגנו המיובש. מתבלים במלח ופלפל לפי הטעם. מביאים את התערובת לרתיחה, ונותנים לה להתבשל כ-15-20 דקות כדי לאפשר לטעמים להתמזג.
4. בזמן שהמרק מתבשל מכינים את הקרוטונים. מחממים את התנור ל-350 מעלות צלזיוס (175 מעלות צלזיוס). בקערה זורקים את קוביות הלחם עם שמן זית, טימין מיובש, מלח ופלפל עד שהם מצופים היטב. מורחים את קוביות הלחם המתובל על תבנית עם נייר אפייה ואופים כ-10-15 דקות, או עד שהן מזהיבות ופריכות.
5. לאחר שהמרק התבשל, מסירים אותו מהאש ונותנים לו להתקרר מעט. השתמשו בבלנדר כדי לטחון את המרק עד לקבלת מרקם חלק.