מתכונים ואוכל
הילדים עומדים לחזור מבית הספר, ואין לכם כוח למשהו מסובך מדי לצהריים? קבלו רעיון לארוחה משביעה וטעימה בסיר אחד: בורגול עם עוף.
הרכיבים:
- 1 ק"ג ירכי עוף או כל חלקי עוף אחרים שאתם אוהבים
- 1 כוס בורגול
- 1 בצל קצוץ
- 2 שיני שום קצוצות
- 1 פלפל אדום קצוץ
- 2 עגבניות חתוכות לקוביות
- 2 כפות מרק עוף
- 1 כפית כמון
- 1 כפית פפריקה
- מלח ופלפל לפי הטעם
- רבע כוס שמן זית
- פטרוזיליה טרייה לקישוט (אופציונלי)
הוראות הכנה:
1. מתבלים את ירכי העוף במלח, פלפל, כמון ופפריקה.
2. בסיר גדול מחממים רבע כוס שמן זית על אש בינונית-גבוהה. משחימים את ירכי העוף משני הצדדים, מוציאים ומניחים בצד.
3. באותו סיר מוסיפים עוד מעט שמן זית במידת הצורך ומטגנים את הבצל, השום והפלפל האדום עד לריכוך.
4. מוסיפים את הבורגול ומבשלים כמה דקות עד שהוא קלוי מעט.
5. יוצקים פנימה את קוביות העגבניות ומרק העוף. מערבבים היטב.
6. מחזירים את ירכי העוף לסיר, מוודאים שהם מכוסים במים, ומביאים לרתיחה.
7. מכסים את הסיר ומניחים לו להתבשל כ-20-25 דקות, או עד שהעוף מבושל והבורגול רך.
8. בודקים תיבול, ומתקנים במלח ופלפל במידת הצורך.
9. מגישים חם, בעיטור פטרוזיליה או כוסברה טרייה.
ניתן להוסיף לבישול עצמו רבע כוס שקדים קצוצים, במידה והילדים שלכם לא יתנגדו.