מתכונים ואוכל
סלמון אסיאתי | ד. קדוסי
2.5 ק״ג נתח סלמון שלם בלי עור מפולט
חבילה שעועית ירוקה סנפורסט: מפשירים באופן הבא שמים במסננת עם מים ומלח גס ושוטפים אחרי חצי שעה.
חבילה פטריות שמפיניון חתוכה לחצאים
בטטה אחת פרוסה דק
לתיבול: 2 כפות טריאקי 2 כפית סויה 2 כפות סילאן 2 כפות שמן שומשום, 3 כפות צילי מתוק , 3 שיני שום כתוש, כף חרדל, 2 כפות שמן זית , מלח, פלפל גרוס לפי הטעם ,
לפיזור: פטרוזיליה קצוצה מעל הדג.
משרים את הסלמון עם מלח וחצי לימון סחוט חצי שעה ושוטפים.
מערבבים את כל חומרי הרוטב בקערה ומניחים בצד.
מחממים תנור ל-200 מעלות.
מפזרים בתבנית את השעועית אחרי ששטפנו וסיננו היטב. מפזרים את הבטטה והפטריות מזלפים מעליהם מעט מהרוטב שהכנו לדג. ומעל מעט שמן זית מלח ופלפל גרוס.
מניחים את הדג מעל הכל אחרי ששטפנו אותו מהמלח.
מעסים את הרוטב לתוך הדג מפזרים מעל מלח ופלפל גרוס לפי הטעם ופטרוזיליה קצוצה.
חצי שעה בתנור לא מכוסה
מוציאים ומתענגים..
ניתן לפזר מעל לפני ההגשה מעט שומשום קלוי או רגיל
הדג סלמון לפני האפייה: