בריאות
צריכת עגבנייה כל יום יכולה להיות מועילה מכמה סיבות, למרות שיש בה חמיצות.
הליקופן, המרכיב שבעצם מקנה לעגבנייה את צבעה האדום, נמצא לאחרונה כלוחם אמיתי בכל מה שקשור למחלות מסוכנות, ובמיוחד בסרטן.
מי שביצע את המחקר הם חוקרים מהמכון לחקר הסרטן בארה"ב, שעקבו אחרי חולי סרטן במשך שש שנים. במסגרת המחקר השתתפו 47,000 גברים בגילאי 40-70, שצרכו עגבניות בכל יום - לעומת אלו שלא.
נמצא כי הגברים שצרכו עגבניות בכל יום נטו פחות ללקות בסרטן הערמונית. מה עוד אתם רוצים לדעת על זה? הנה כמה עובדות שלא תוכלו להישאר אדישים אליהן:
1. **עשיר בחומרים מזינים**:
עגבניות מהוות מקור טוב לחומרי תזונה חיוניים כמו ויטמינים C, K ו-A, אשלגן וחומצה פולית.
2. **נוגדי חמצון**:
עגבניות מכילות נוגדי חמצון כמו ליקופן, שעשויים לסייע בהגנה על התאים מפני נזקים, ולהפחית את הסיכון למחלות כרוניות.
3. **בריאות הלב**:
רכיבי התזונה בעגבניות מועילים לבריאות הלב, שכן הם עשויים לסייע בהורדת רמות הכולסטרול ולהפחית את הסיכון למחלות לב.
4. **ניהול משקל**:
עגבניות דלות בקלוריות ועשירות בסיבים, מה שהופך אותן לבחירה טובה עבור אלה שמחפשים לנהל את משקלם ולשמור עליו מאוזן.