מתכונים ואוכל
דג בתנור עם ירקות | ד. קדוסי
3 יחידות דניס שלמים טריים
1/3 כוס שמן זית
חצי לימון סחוט
מלח גס, פלפל שחור גרוס
6 שיני שום פרוסות
חופן פטרוזיליה, כוסברה קצוצים ועלי בזיליקום קרועים גס.
גמבה חתוכה לרצועות
2 פקעות שומר חתוכים לרבעים
בצל סגול פרוס
חצי לימון פרוס
2 שרשראות של עגבניות שרי תמר
פלפל חריף חתוך לפרוסות
מחממים תנור ל200 מעלות גריל או טורבו
מסדרים בתבנית את הירקות מעל את הדגים .חורצים חריצים בדג ושמים בפנים את שיני השום הפרוסות.
מתבלים את הדג במלח גס ופלפל שחור גרוס וסוחטים עליו את הלימון.
מזלפים מעל הכל את השמן זית.
*כדאי לשים מהעשבי תיבול והלימון הפרוס גם בתוך הבטן של הדגים.
מכניסים לתנור לחצי שעה.
בתיאבון
מדוע אוכלים דג בשבת?