מתכונים ואוכל
בולונז כרוב | ד. קדוסי
לא נופל בכלל מפסטה בולונז המקורית ומאוד מזכיר את טעם הכרוב הממולא ובלי ההתעסקות הרבה. הכרוכה בהכנתו.
חצי קילו בשר טחון
30 גרם שומן כבש( אפשר לוותר אבל מוסיף מאוד)
בצל גדול קצוץ
חצי כרוב חתוך לרצועות
4 שיני שום קצוצות
תבלינים: קופסא עגבניות מרוסקות, כף רסק עגבניות, כף פפריקה ,כף שטוחה בהרט, מלח פלפל שחור להתחיל בכפית אפשר להוסיף אחר כך. חצי כפית כמון , כפית סוכר. כף מרק עוף מי שאוהב.
לטגן בצל להזהבה יפה, להוסיף את הבשר והשומן לפורר עם מזלג תוך כדי טיגון עד שהבשר משנה את צבעו. להוסיף תבלינים רסק שום ולערבב. להוסיף את הכרוב ואז כוס וחצי מים רותחים. לבשל רבע שעה סיר חצי מכוסה אש בינונית, ואז לפתוח את הסיר ולהמשיך לבשל עוד 20 דקות תוך כדי ערבוב עד שהכרוב רך והתבשיל מסמיך.
מומלץ להגיש על אורז לבן.
הרב יהודה סעדיה: איפה כתוב שאסור לאכול בשר וחלב?