כל היתרונות לאכילת בננות, שאולי לא הכרתם
קרדיט: canva

בריאות

5 יתרונות בריאותיים של בננות, שאסור לכם לפספס

הפחתת תסמיני דיכאון וחרדה, המרצה טבעית לגוף ועוד: כל הסיבות (הכי טובות, בהבטחה) שיעודדו אתכם לאכול בננות
מנחם גלזר
הוספת תגובה
 כל היתרונות לאכילת בננות, שאולי לא הכרתם
קרדיט: canva
אא

1. עשיר בחומרים מזינים:

בננות עמוסות בוויטמינים ומינרלים חיוניים כמו ויטמין C, ויטמין B6, אשלגן וסיבים. חומרים מזינים אלו תומכים בבריאות וברווחה הכללית של מערכות הגוף.
 

2. בריאות מערכת העיכול:

בננות מכילות סיבים תזונתיים, המסייעים בוויסות העיכול, וקידום בריאות המעיים. הן מסייעות במניעת עצירות ותומכות ביציאות בריאות.
 

3. בריאות הלב:

תכולת האשלגן בבננה מועילה לבריאות הלב שכן היא עוזרת לווסת את לחץ הדם ולתמוך בתפקוד תקין של הלב. הכללת בננות בתזונה יכולה לסייע בהורדת הסיכון למחלות לב.
 

4. חיזוק אנרגיה:

בננות הן מקור נהדר לסוכרים טבעיים, פחמימות ואלקטרוליטים, מה שהופך אותן לחטיף מצוין להגברת אנרגיה מהירה.

הן מומלצות לרוב לספורטאים, כחטיף לפני או אחרי אימון.
 

5. שיפור מצב הרוח:

בננות מכילות טריפטופן, סוג של חלבון שהגוף הופך לסרוטונין - הידוע בתור הנוירוטרנסמיטר שמעודד אותנו "להרגיש טוב".

אכילת בננות יכולה לעזור לשפר את מצב הרוח ולהפחית תסמינים של דיכאון וחרדה.

להמשך קריאה
מצאתם טעות בכתבה? כתבו לנו
שידור חי