מתכונים ואוכל
מושט בתנור בקראסט | ד. קדוסי
חצי חבילה פטרוזיליה
חצי חבילה כוסברה
6 שיני שום
3/4 כוס אגוזי מלך או פיסטוקים או שילוב בינהם
לדג:
6-8 פילה מושט או כל פילה דג טרי אחר שמתחשק
רבע כוס שמן זית
2 כפות מיץ לימון טרי
מלח ופלפל שחור גרוס לפי הטעם
מסדרים בתבנית את הדגים מברישים בשמן זית ולימון ומפזרים מלח פלפל מעל הדגים.
טוחנים את מרכיבי הקראסט בבלנדר מוט או מעבד מזון ושופכים מעל הדגים.
מכניסים לתנור שחומם מראש 180 מעלות ל20 דקות.
מגישים עם פירה או תפוחי אדמה או שעועית ירוקה מוקפצת.
*אם משתמשים בדג קפוא חשוב להשרות את הדג לפני התחלת המתכון בלימון ומלח להוצאת ריחות לוואי.
מדוע אוכלים דג בשבת?