דג בקראסט אגוזים: מתכון למושט עם קראסט
דג בקראסט אגוזים: מתכון למושט עם קראסט (צילום: גב' ד. קדוסי)

מתכונים ואוכל

המתכון שיסחרר את כל המסובים: דג מושט בציפוי קראסט

בעוד שבוע בע"ה יחול לליל הסדר, אבל כבר עכשיו אנחנו מתחילים להתכונן - הגב' ד. קדוסי שולחת לנו מתכון של דג מושט בקראטס שיצא עסיסי ויתפצח בפה. תפשילו שרוולים
גב' ד. קדוסי
הוספת תגובה
דג בקראסט אגוזים: מתכון למושט עם קראסט
דג בקראסט אגוזים: מתכון למושט עם קראסט (צילום: גב' ד. קדוסי)
אא

מושט בתנור בקראסט | ד. קדוסי

לקראסט

חצי חבילה פטרוזיליה
חצי חבילה כוסברה
6 שיני שום
3/4 כוס אגוזי מלך או פיסטוקים או שילוב בינהם
לדג:
6-8 פילה מושט או כל פילה דג טרי אחר שמתחשק

למריחה מעל הדג

רבע כוס שמן זית 
2 כפות מיץ לימון טרי
מלח ופלפל שחור גרוס לפי הטעם 

אופן ההכנה

מסדרים בתבנית את הדגים מברישים בשמן זית ולימון ומפזרים מלח פלפל מעל הדגים. 
טוחנים את מרכיבי הקראסט בבלנדר מוט או מעבד מזון  ושופכים מעל הדגים.
מכניסים לתנור שחומם מראש 180 מעלות ל20 דקות. 
מגישים עם פירה  או תפוחי אדמה או שעועית ירוקה מוקפצת.
*אם משתמשים בדג קפוא חשוב להשרות את הדג לפני התחלת המתכון בלימון ומלח להוצאת ריחות לוואי.

(צילום: גב' ד. קדוסי) לפני האפייה. צורת הגשה. (צילום: גב' ד. קדוסי)

מדוע אוכלים דג בשבת?

להמשך קריאה
דג בקראסט אגוזים: מתכון למושט עם קראסט (צילום: גב' ד. קדוסי)
מצאתם טעות בכתבה? כתבו לנו
שידור חי