מתכונים ואוכל
- 1 בצל חתוך לקוביות
- 1 גזר חתוך לקוביות
- 1 בטטה חתוכה לקוביות
- צרור סלרי חתוך
- צרור כוסברה חתוך
- 2 כוסות קמח מצה
- 4 ביצים
מלח ופלפל שחור לתיבול
אופן ההכנה
בשלו את כל חומרי המרק מלבד הקניידלך, עד לרתיחה וריכוך הירקות. ערבבו בקערה את קמח המצה עם הביצים והתבלינים, וכשהמים רותחים הוסיפו את קציצות הקניידלך אל תוך המרק.
בשלו עד שהקציצות רכות, והגישו.
כוס קמח מצה
4 ביצים
כפית מלח וכפית פלפל שחור
אופן ההכנה
הפרידו את החלמונים והחלבונים, והקציפו את החלבונים עד שהתערובת יציבה.
לאחר מכן, הוסיפו את החלמונים, קמח המצה והמלח ובשלו בתוך סיר עם מים שרתחו כבר, למשך חצי שעה.