בריאות
אם אתם רוצים לשפר את הרגלי האכילה שלכם ולהיות בריאים יותר - הכרוב הלבן צריך להיות בראש רשימת הקניות שלכם.
אמנם כל ירק מכל סוג שהוא אוצר בחובו יתרונות נהדרים לגוף שלנו, אבל אין ספק שהופתענו לגלות, שבניגוד לדעה הרווחת כי צריכת כרוב גורמת לגזים ובעיות בעיכול, ההפך הוא הנכון. מחקר חדש מצא כי כרוב לסוגיו, ולא רק כרוב לבן, עשיר בנוגדי חמצון ובסיבים שמקדמים בריאות במערכת העיכול, ומניעת בעיות עיכול כמו עצירות. הכרוב מכיל גם תרכובות מיוחדות שיכולות לעזור בתמיכה על בריאות המעיים.
הכרוב הלבן הוא מקור טוב לחומרי הזנה חיוניים כמו ויטמין C, ויטמין K, ויטמין B6 ופולאט, שתורמים רבות להתפתחות תקינה של מערכות שונות בגוף.
למה חשוב לאכול מאכלים שיש בהם הרבה נוגדי חמצון כמו פיטונוטריינטים (שקיימים ברמה גבוהה בכרוב הלבן)? היות ונוגדי החמצון הללו הם הסוהרים שרודפים אחרי הדלקות בגופנו (רדיקלים חופשיים) ומכניסים אותם למאסר, כדי שלא יפגעו בחלקות הטובות בגופנו.
כרוב לבן הוא אחד הירקות היותר דיאטטיים שיש, ולכן תזונאים רבים משלבים אותו בתפריט הדיאטה שלהם. תכולת המים הגבוהה שבו גם גורמת לאדם לחוש שבע יותר.
הסיבים, האשלגן והפיטונוטריינטים בכרוב הלבן יכולים לתרום לבריאות הלב על ידי סיוע בהורדת רמות הכולסטרול, ויסות לחץ הדם והפחתת הסיכון למחלות לב וכלי דם.
תכולת ויטמין C בכרוב לבן יכולה לסייע בחיזוק המערכת החיסונית, ולהגן על הגוף מפני זיהומים ומחלות. הוא מכיל גם חומרים מזינים אחרים התומכים בתפקוד החיסוני הכולל.
*הכרוב היות שהוא ירק שיש בו בעיית חרקים קשה וכל מי שרוצה להנות מאוצרותיו הטיבטיים עליו לקנות ירק מפוקח ולהכשירו לפני השימוש.