אם עוד לא ניסיתם את המתכון הזה - רוצו למטבח עכשיו
קרדיט: canva

מתכונים ואוכל

אם עוד לא ניסיתם את המתכון הזה - רוצו למטבח עכשיו

אולי אתם מכירים את הממולאים הרגילים, אבל אתם לא מכירים ממולאי חסה, וכדאי מאוד שתכירו. עוד היום
מנחם גלזר
הוספת תגובה
אם עוד לא ניסיתם את המתכון הזה - רוצו למטבח עכשיו
קרדיט: canva
אא

אתם בוודאי מכירים את כל סוגי הממולאים הרגילים: פלפל גמבה, קישואים, בצל ואולי אפילו עגבניות, אבל האם יצא לכם לשמוע על חסה ממולאת? ובכן, תתפלאו לשמוע, אבל היא לא נופלת בטעמה מהכרוב הממולא, ולמעשה אפשר להכין אותה עם כל סוג של מילוי. 

אנחנו בחרנו במילוי צמחוני, אבל כמובן שגם מילוי בשרי יילך פה נהדר. 

הנה המתכון הפשוט והנהדר למילוי:

כוס אורז מבושל (או יותר, לפי מספר הממולאים)

ראש חסה אייסברגע או חסה רגילה שהושרתה במי סבון כנגד תולעים, למשך חצי שעה 

בצל קטן קצוץ 

חצי כוס גרעיני תירס משומרים

גזר קטן חתוך לקוביות 

חצי כוס אפונה ירוקה משומרת

צרור עלים ירוקים לפי העדפות אישיות: כוסברה, שמיר, פטרוזיליה, סלרי או כולם ביחד. 

תבלינים: כפית כורכום, כפית פפריקה, כפית אבקת כמון, רבע כוס שמן זית. 

אופן ההכנה:

ערבבו את כל חומרי המילוי בקערה, מלבד החסה. 

אופן הטיפול בחסה:

אחרי שניקיתם אותה מתולעים לפי דרישת ההלכה, הפרידו את העלים וחילטו אותם בקערת מים רותחים למשך כמה דקות. לחילופין אפשר גם לבשל אותם למשך חמש דקות בתוך סיר עם מים חמים. 

כשהעלים מתרככים, מלאו אותם היטב במלית שהכנתם, ובשלו על אש נמוכה למשך שעה עם סיר מכוסה. 

להמשך קריאה
מצאתם טעות בכתבה? כתבו לנו
שידור חי