רץ בוואטסאפ
הכנת ארוחות ילדים היא אמנות עדינה, שמשלבת בתוכה גם אתגרים טעימים ובריאים.
במרכזה של הארוחה, השניצל, נמצא מזון המועדף על רבים מהילדים, אך הכנתו באופן שישרה נחת גם להורים, דורשת תשומת לב לפרטים ולמרכיבים הנכונים.
בחירת המרכיבים לשניצל מובילה לשיקולים בריאותיים וטעימים. חשוב לדעת כי עוף איכותי ופירורי לחם טריים הם המפתח לשניצל מושלם.
הדגש על בריאות הוא גם בבחירת השיטה להכנה - אפייה במקום טיגון עמוק מסייעת לשמר את הטעם המושלם תוך ירידה באחוזי השומן.
המטרה של בחירת מרכיבים בריאים אינה רק בטעם אלא גם בהשפעה על הילדים. מחקרים מראים כי תזונה העשירה בחלבונים וענייה בשומנים טרנס תורמת לפיתוח קוגניטיבי טוב יותר, וסיפוק אנרגטי לאורך זמן.
לצורך הכנת המתכון הקליל והטעים הזה תטרכו חזה עוף טרי ופירורי לחם טריים.
הסוד כאן הוא לא להסתפק רק בפירורי הלחם, כי אם לטבול את השניצל ראשית בביצה, לאחר מכן בקמח ורק אז שוב בביצה ובפירורי לחם.
אם הלכתם על האפייה, חממו מראש את התנור עם מעט שמן, לקבלת מרקם זהוב ורך.
איך תגרמו לפירה והשניצל להיות המאכל האהוב על הילדים? פשוט מאוד: לא מספיק שההכנה של האוכל עצמו תהיה טעימה. ילדים רבים אוכלים עם 'העיניים', ולכן חשוב שגם צורת ההגשה תהיה מושכת ומעניינת.
סדרו את הפירה באמצע בצורת 'הר' ומסביבו את חתיכות השניצל, והסבירו לילדים הקטנים שמדובר במדורת ל"ג בעומר. אתם יכולים כמובן להשתמש ביד הדמיון הטוב עליכם כדי לספר סיפורים תוך כדי הגשת האוכל, ולצרף גם ירקות בריאים בצורות שונות, כדי למשוך את הילדים לאכול בצורה בריאה.
לסיכום, הכנת שניצל עבור ילדים היא מעשה של אהבה ודאגה לבריאותם ולפיתוח טעמם. עם הקפדה על מרכיבים איכותיים, טכניקות הכנה נכונות והצגה משובחת, השניצל יכול להפוך למנה אהובה שהם יבקשו שוב ושוב.