צמחי מרפא
מורינגה, נעים מאוד.
אם עוד לא שמעתם על העץ הטרופי ופירותיו הנפלאים, אז כנראה שהגיע הזמן.
למעשה, פירות העץ נחקרים מזה כעשור, ונמצא כי הם יכולים לסייע בשלל תחומים מתחומי חיינו, לרבות ברפואה ובקוסמטיקה.
אמנם מדובר בעץ שמקורו בהרי ההימלאיה שבהודו, אך תהליך הגידול שלו התפשט גם לאזורים אחרים בעולם, הודות ליתרונות הבריאותיים הרבים שהוא מציע.
שימושי המורינגה בעולם הרפואה המסורתית
המורינגה נחשבת ל"עץ הנצח" ברפואה המסורתית בהודו, אפריקה ואזורים טרופיים אחרים. השימוש בה מתמקד בטיפול ומניעה של מחלות שונות בזכות הפעילות האנטי-אינפלמטורית, האנטי-מיקרוביאלית והאנטי-אוקסידנטית שלה. מחקרים מצאו כי אבקת עלי המורינגה עשויה לסייע בטיפול בתסמינים של סוכרת, לחץ דם גבוה ודלקות.
רמת חלבון גבוהה אפילו בעלים
עלי המורינגה מכילים ריכוז גבוה במיוחד של חלבונים, ויטמינים כמו ויטמין C וויטמין A, ומינרלים כמו פוטסיום, סידן וברזל. הם גם מכילים אנטי-אוקסידנטים חזקים שיכולים לסייע בהגנה על הגוף מפני רדיקלים חופשיים ולתמוך בבריאות לב וכלי הדם.
צריכת מורינגה מביאה איתה יתרונות בריאותיים רבים, כולל שיפור מערכת החיסון, תמיכה ברמות סוכר תקינות בדם, הפחתת דלקות ועוד. מחקרים הראו כי צריכת מורינגה עשויה לסייע בהפחתת סימפטומים של אסתמה, בשיפור המצב הנפשי ובהורדת משקל.
בזכות תכולתה העשירה בנוגדי חמצון, המורינגה נחשבת כתוסף תזונתי שיכול לעזור במניעת מחלות כרוניות כמו סוכרת, תשניקים לבביים ואף סרטן. היכולת שלה לסייע בויסות רמות הסוכר בדם ולשפר את התגובה לאינסולין, הופכת אותה לכלי חשוב במאבק באפידמיה של מחלות אלו בעידן המודרני.
גם בתעשייה הקוסמטית, שמן המורינגה נחשב לפופולרי מאוד בזכות תכונותיו המרככות והמחדשות. הוא משמש לייצור של קרמים, סרומים ומוצרי טיפוח אחרים, המסייעים בשיפור מרקם העור, במיזוג קמטים ובהגנה מפני נזקי השמש.
איך ניתן לשלב מורינגה בתזונה היומית?
שילוב מורינגה בתזונה היומית הוא פשוט ונגיש: ניתן להוסיף אבקת עלי מורינגה למשקאות, לפזר אותה על מנות סלט או לשלב אותה בארוחות קלות. היתרונות הבריאותיים והתזונתיים של המורינגה מהווים סיבה טובה לכלול את העלים המיובשים האלה בדיאטה של כל אחד, ולתרום לאורח חיים בריא יותר.