בריאות המזון
דג הסלמון הוא אחד מהדגים הבריאים ביותר שניתן למצוא. מחקרים רבים הוכיחו את היתרונות הבריאותיים המשמעותיים של צריכת סלמון, החל משיפור תפקוד המוח ועד להפחתת הסיכון לפתח מחלות לב. במאמר זה נסקור 5 יתרונות בריאותיים מוכחים של דג הסלמון, על מנת להדגיש את חשיבותו כחלק מתזונה בריאה וממוצעת.
מחקרים הראו כי צריכת סלמון מסייעת לשיפור תפקוד המוח והזיכרון.
הדבר נובע מכך שדג הסלמון עשיר בחומצות שומן אומגה-3, אשר תורמות לבריאות המוח ולהגברת פעילות התאים העצביים. חומצות אלו משפרות את זרימת הדם למוח, מגבירות את הפעילות החשמלית בתאי העצב ותורמות להתחדשות תאי המוח. מחקרים הראו כי צריכת סלמון קשורה לשיפור בביצועים קוגניטיביים, בזיכרון ובריכוז.
דג הסלמון עשיר בחומצות שומן אומגה-3, אשר תורמות להפחתת רמות הכולסטרול הרע (LDL) בדם ולהגברת רמות הכולסטרול הטוב (HDL). חומצות אלו גם מסייעות להפחתת רמות הטריגליצרידים בדם, מה שמפחית את הסיכון לפתח מחלות לב וכלי דם. מחקרים הראו כי צריכת סלמון קשורה להפחתה של עד 40% בסיכון לפתח מחלות לב.
דג הסלמון הוא מקור עשיר בוויטמין D, אשר חיוני לבריאות העצמות והשיניים. ויטמין D מסייע לספיגת סידן, מה שתורם לחוזק העצמות ומפחית את הסיכון לפתח אוסטאופורוזיס. בנוסף, דג הסלמון מכיל גם מינרלים חשובים כמו זינק ופוספור, אשר תורמים אף הם לבריאות העצמות.
מחקרים הראו כי צריכת סלמון קשורה להפחתה של הסיכון לפתח סוגים שונים של סרטן, כגון סרטן השד, סרטן הערמונית וסרטן המעי הגס. הדבר נובע מכך שדג הסלמון עשיר בחומרים מעכבי סרטן, כגון אסטקסנטין וחומצה דוקוסהקסאנואית (DHA). חומרים אלו מסייעים להגן על התאים מפני נזקי חמצון ומפחיתים את הסיכון לפתח תאי סרטן.
דג הסלמון עשיר בחומצות שומן אומגה-3, אשר תורמות לשיפור בריאות העור. חומצות אלו מסייעות להפחתת דלקות בעור, לשיפור לחות העור ולהגברת הגמישות שלו. בנוסף, הסלמון מכיל ויטמינים חשובים לבריאות העור, כגון ויטמין A וויטמין E, אשר תורמים לשיפור מראה העור ולהגנה מפני נזקי השמש.