מתכונים ואוכל
חלות לשבת קודש כמו של ״ויזניץ״
1 קילו קמח
חצי ליטר מים (בקבוק קטן של מים)
2 כפות שטוחות שמרים יבשים או 40 גרם שמרים טריים
1 כף משפר אפיה (אופציה מומלצת)
חצי כוס סוכר
30 גרם מזולה או נטורינה או רבע כוס שמן זית
כף מלאה מלח לקראת סוף הלישה
לישה של עשר דקות בכדיי לפתוח את רשת הגלוטן, התפחה ראשונה בקערה של שעה וחצי ואז קליעה והתפחה נוספת של חצי שעה לארבעים דקות. מתיזים מים על החלות ומפזרים שומשום ומעט מלח גס ואופים עד השחמה מלאה.
הרב והשף מאיר בראל: הפרשת חלה כמות ספרדים: הפרשת חלה מאיזה משקל?