מתכון לחלות אווריריות - חלות ויזניץ
מתכון לחלות אווריריות - חלות ויזניץ. (צילום: ו. מנטש)

מתכונים ואוכל

רוצים את החלות של מאפיית ויזניץ? המתכון אצלכם בבית

מי לא רוצה לאכול את החלות המושלמות של מאפיית ויזניץ' בליל שבת קודש? האופה המוכשרת, ו. מנטש, מעניקה לנו מתכון של החלות הפופולריות תוצרת בית
ויויאן מנטש
הוספת תגובה
מתכון לחלות אווריריות - חלות ויזניץ
מתכון לחלות אווריריות - חלות ויזניץ. (צילום: ו. מנטש)
אא

חלות לשבת קודש כמו של ״ויזניץ״

מצרכים

1 קילו קמח 
חצי ליטר מים (בקבוק קטן של מים)
2 כפות שטוחות שמרים יבשים או 40 גרם שמרים טריים
1 כף משפר אפיה (אופציה מומלצת) 
חצי כוס סוכר 
30 גרם מזולה או נטורינה או רבע כוס שמן זית 
כף מלאה מלח לקראת סוף הלישה 

 

אופן ההכנה

לישה של עשר דקות בכדיי לפתוח את רשת הגלוטן, התפחה ראשונה בקערה של שעה וחצי  ואז קליעה והתפחה נוספת של חצי שעה לארבעים דקות. מתיזים מים על החלות ומפזרים שומשום ומעט מלח גס ואופים עד השחמה מלאה.

מתכון לחלות אווריריות - חלות ויזניץ. (צילום: ו. מנטש)

הרב והשף מאיר בראל: הפרשת חלה כמות ספרדים: הפרשת חלה מאיזה משקל?

להמשך קריאה
מתכון לחלות אווריריות - חלות ויזניץ. (צילום: ו. מנטש)
מצאתם טעות בכתבה? כתבו לנו
שידור חי