מתכון לכנאפה במחבת
מתכון לכנאפה במחבת (צילום: גב' ד. קדוסי)

מתכונים ואוכל

אי אפשר לעמוד בזה: הכנאפה של השמחות

מהדוכנים של שוק מחנה יהודה אנחנו מכירים את הכנאפה המדהימה. הגב' ד. קדוסי נותנת לנו מתכון שלא תוכלו לעמוד בפיתוי
גב' ד. קדוסי
הוספת תגובה
מתכון לכנאפה במחבת
מתכון לכנאפה במחבת (צילום: גב' ד. קדוסי)
אא

כנאפה אמיתי טעים טעים!


למתכון

לסירופ סוכר:
3/4 כוס מים
3/4 כוס סוכר
כף מי ורדים או כפית תמצית ורדים 

חבילה שערות קדאיף -300 גרם
200 גרם חמאה מומסת

למילוי

250 גרם גבינת ריקוטה
250 גרם מוצרלה מגורדת
לקישוט: חופן פיסטוקים גרוסים

אופן ההכנה

נמיס על הגז את מצרכי הסירופ ונשים בצד שיתקרר.
במחבת גדולה ומעט עמוקה נמיס את החמאה
נחתוך את השערות קדאיף בידיים או בסכין נשים בקערה, לתוך הקערה נשפוך את החמאה המומסת ונערבב היטב.
נשים במחבת שהמסנו בו את החמאה מחצית מהשערות קדאיף מעל זה נפורר את הריקוטה ונפזר מוצרלה. נכסה בעוד שכבת שערות קדאיף.

נניח על הגז על אש בינונית 2-3 דקות עד שהתחתית הופכת לצבע זהוב. 
עכשיו לחלק המאתגר: נהפוך את הכנאפה לצלחת גדולה ואז נהפוך שוב לתוך המחבת כדי שהצד הלבן יהיה למטה. נזהיב גם את התחתית 2 דקות וזהו נסגור את האש נפזר את הסירופ על כל הכנאפה ונפזר פיסטוקים. קלי קלות ויש לכם קינוח טעים ומרשים.
להגיש חם. ניתן לשמור במקרר ולחמם בתנור לפני הגשה 
*מומלץ בחום להגיש עם גלידה וניל או פיסטוק.

מתכון לכנאפה במחבת (צילום: גב' ד. קדוסי)

כמה זמן שומרים בין בשר לחלב? למה שומרים 6 שעות בין בשר לחלב?

להמשך קריאה
מתכון לכנאפה במחבת (צילום: גב' ד. קדוסי)
מצאתם טעות בכתבה? כתבו לנו
שידור חי