מתכונים ואוכל
עוגיות שוקולד צ׳יפס פרווה
200 גרם נטורינה / מזולה רכה
1/2 כוס סוכר לבן
1/2 כוס סוכר חום דמררה
1 ביצה גודל לאר׳ג
1 חלמון ביצה
כפית תמצית וניל
1/4 כפית מלח
2 כוסות מדידה קמח מנופה
1 כפית אבקת אפיה
1/2 כפית אבקת סודה לשתיה
250 גרם שוקולד צ׳יפס מריר איכותי
או לחילופין 250 גרם שוקולד קצוץ
לחמם תנור מראש ל-160 מעלות.
מערבלים במיקסר עם וו גיטרה את הנטורינה עם שני סוגי הסוכר תמצית וניל והמלח ובאיטיות מוסיפים את הביצה והחלמון עד שנטמעים.
מוסיפים את שאר המרכיבים היבשים ומערבלים מעט מאד רק עד שמקבלים בצק רך.
מוסיפים את השוקולד ומעבירים למקרר לחצי שעה. בעזרת שתי כפיות טבולות במים חמים יוצרים תלוליות במרחק 3 ס״מ האחד מהשני
אופים כ-10 דקות עד הזהבה קלה מאוד. גם אם העוגיות רכות הן יתייצבו כשהן יתקררו. העוגיות נשמרות בכלי אטום עד עשרה ימים.
בהצלחה ושבת שלום.
הרב והשף מאיר בראל: הפרשת חלה כמות ספרדים: הפרשת חלה מאיזה משקל?