מתכון למלבי פרווה
מתכון למלבי פרווה. (צילום: ו. מנטש)

מתכונים ואוכל

לכבוד שבת קודש: מתכון מושלם למלבי פרווה

קינוח קל, טעים, קר ובהגשה אישית - מי לא אוהב מלבי? ועוד בימות הקיץ החמים? ו. מנטש מגישה לנו מתכון עם כל הטיפים
ויויאן מנטש
הוספת תגובה
מתכון למלבי פרווה
מתכון למלבי פרווה. (צילום: ו. מנטש)
אא

מתכון לכבוד שבת קודש למלבי פרווה

מצרכים

בסיר מחממים:
פחית שימורים אחת של קרם קוקוס 
פחית שימורים אחת של חלב קוקוס / מיי קוקוס  
מיכל אחד קטן של שמנת פרווה
חצי כוס סוכר 
ושלוש כפות של מי שושנים או מי פריחת הדרים.

אופן ההכנה

לחמם את כל החומרים יחד ולערבב עד שהסוכר ימס, בקערה נפרדת לערבב חמש כפות גדושות של קורנפלור עם 3/4 כוס מים קרים ולערבב עד שלא מרגישים גושים כלל.

להוסיף לאט את תערובת הקורנפלור לחלב החם בסיר בתנועות סיבוביות (עדיפות למטרפה, כך לא יווצרו גושים)
ולא להפסיק עד שמתחיל להסמיך, אז לכבות את הגז ולמזוג לכוסות יפות.
לתת למלבי להתקרר מעט ואז להכניס למקרר. 

אופן הגשה

להוסיף אגוזים טחונים או פיסטוקים טחונים, 
וסירופ מלבי
בהצלחה 

הערה: אסור לתת לנוזלים מהתחלה להגיע לרתיחה, מפני שעלולים להיווצר גושים כשנכניס את הקורנפלור. לכן אם יש מדחום, כדאי לבדוק את הטפמרטורה, וכשהיא מגיעה ל-160 מעלות - להוסיף את הקורנפלור המומס במים. ואם אין לכם מדחום, אז ברגע שהנוזלים חמים - להוסיף את הקונפלור עם המים. 

מתכון למלבי פרווה. (צילום: ו. מנטש)מתכון למלבי פרווה. (צילום: ו. מנטש)

להמשך קריאה
מצאתם טעות בכתבה? כתבו לנו
שידור חי