מתכונים ואוכל
מתכון לכבוד שבת קודש למלבי פרווה
בסיר מחממים:
פחית שימורים אחת של קרם קוקוס
פחית שימורים אחת של חלב קוקוס / מיי קוקוס
מיכל אחד קטן של שמנת פרווה
חצי כוס סוכר
ושלוש כפות של מי שושנים או מי פריחת הדרים.
לחמם את כל החומרים יחד ולערבב עד שהסוכר ימס, בקערה נפרדת לערבב חמש כפות גדושות של קורנפלור עם 3/4 כוס מים קרים ולערבב עד שלא מרגישים גושים כלל.
להוסיף לאט את תערובת הקורנפלור לחלב החם בסיר בתנועות סיבוביות (עדיפות למטרפה, כך לא יווצרו גושים)
ולא להפסיק עד שמתחיל להסמיך, אז לכבות את הגז ולמזוג לכוסות יפות.
לתת למלבי להתקרר מעט ואז להכניס למקרר.
להוסיף אגוזים טחונים או פיסטוקים טחונים,
וסירופ מלבי
בהצלחה
הערה: אסור לתת לנוזלים מהתחלה להגיע לרתיחה, מפני שעלולים להיווצר גושים כשנכניס את הקורנפלור. לכן אם יש מדחום, כדאי לבדוק את הטפמרטורה, וכשהיא מגיעה ל-160 מעלות - להוסיף את הקורנפלור המומס במים. ואם אין לכם מדחום, אז ברגע שהנוזלים חמים - להוסיף את הקונפלור עם המים.